FacebookTwitterLinkedIn

În spatele fiecărui amănunt inovativ legat de universul spa din primul Country Club românesc stă o englezoaică temperamentală, care își dorea să devină moașă, dar a ajuns să lucreze pentru Crucea Roșie în taberele vietnameze din Hong-Kong, să țină ani de zile o emisiune despre fitness și stil de viață la o televiziune thailandeză, să scrie articole despre lifestyle în Tatler și să pună pe picioare un spa pe stil sud-coreean tocmai în Australia. Asta fără a pune la socoteală experiențele cu lanțul de hoteluri Sheraton, cu Buddha Bar sau cu hotelul Marriott din Coreea.

„Când m-am întors în Europa, în 1997, mă simțeam total asiatică din punct de vedere cultural”, zâmbește ea. „Și am păstrat în continuare foarte mult din stilul de viață asiatic”. Mai presus de orice, a încercat să facă o infuzie de „zen” în spa-urile europene, aplicând principiile însușite în Coreea de Sud, locul care a marcat-o în materie de percepție a wellness-ului.

După ce a trăit pe patru continente, ocupându-se de săli de fitness și cluburi celebre, Helen a tras linie, și-a luat doi ani sabatici și s-a apucat de Pilates, o experiență care i-a schimbat viața. ,,Pentru noi, femeile, partea superioară a corpului este și cea mai slabă din punct de vedere muscular, deși este cea absolut esențială pentru o postură armonioasă și o coloană sănătoasă”, explică ea. ,,Aici intervine Pilates”.

Dincolo de tehnici de mișcare, Helen încearcă să promoveze, oriunde s-ar duce, ideea de sănătate ca alegere personală. ,,Nu e ceva temporar, ci o decizie pentru toată viața”, explică ea. ,,O singură oră, zilnic, e esențială”. Momentan, face naveta între Londra și București, iar România este încă locul în care se simte ca-n vacanță. ,,Tot ce contează e să faci o mică diferență în locul în care te afli”, zâmbește ea. ,,Când nu mai ai nimic de oferit acolo, e simplu: pleci”. Simplu, ca și filozofia de viață a lui Helen, pe care am provocat-o să ne împărtășească sursele ei de inspirație și de emoție zilnică.

Inspiraţie

Cea mai frumoasă descoperire: ecografia de sarcină în 3D

Hotel: The Scarlet Hotel Singapore

Melodie: Sade, Your Love is King

Formație: U2

Instrument muzical: vioara

Muzeu: Jim Thompson House, Bangkok

Tablou: My Bed, Tracey Emin

Magazin: Colette

Carte: The Celestine Prophecy

Personajul de carte preferat: Pip din „Marile Speranțe“

Personalitatea admirată: David Beckham

Filmul preferat: Șapte ani în Tibet

Personajul de film preferat: Rocky (Sylvester Stallone)

Locul preferat: Broadstairs by the sea

Motto: „Nu spune niciodată NU“

Replica preferată dintr-un film: ,,Oamenilor le este teamă de ceea ce nu înțeleg” (The Elephant Man – 1980)

Principiul de business: respect

Momentul preferat al zilei: răsăritul

Stil de viaţă

Domiciliu: Loft

Gadget: iPad

Mașină: Fiat 500

Obiectul preferat: Coyote – Speed Control 

Designer: Margaret Howell

Pantofi: Repetto

Parfum: Chanel

Ingredientul preferat: Chili

Mâncarea preferata: Pad Thai

Cafeaua: nespresso

Desertul: cremă de zahăr ars

Băutura: vin roșu

Floare: Floarea-Soarelui