Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Profil de business: Carmen Șeitan

_MG_9513.jpg
Am provocat-o pe Carmen Șeitan, owner Moschino, Canali, Brunello Cucinelli și Distinto, la o discuție despre sursele sale de inspirație și de emoție zilnică.

O carte care ți-a marcat fundamental viziunea despre lume, viață și oameni:

Greu de ales o singură carte. Eu cred că fiecare carte citită m-a marcat puțin, însă niciuna exagerat, începând cu Alexandre Dumas și „Cei trei mușchetari“, care m-au învățat că prietenia, respectul cuvântului dat și loialitatea sunt lucruri de care nu trebuie să uiți niciodată. De asemenea, „Maestrul și margareta“ al lui Mihail Bulgakov, care vorbește despre îmbinarea perfectă între bine și rău, volumele lui Haruki Murakami și multe alte cărți și-au pus amprenta asupra mea, fiecare câte puțin.

Dintre toate obiectele care decorează locul în care îți petreci cea mai mare parte a timpului – biroul – cel cu o însemnătate mai aparte este:

Un tablou primit cadou de la niște prieteni dragi, un portret al meu, realizat după o fotografie. Îmi este foarte drag, deoarece autorul a reușit să surprindă puțin din spiritul meu, fară a mă cunoaște niciodată. Tabloul este semnat de artistul Bogdan Căruntu.

Piesele vestimentare care compun ținuta perfectă, într-o zi obișnuită la birou:

Iubesc combinațiile smart-casual, de exemplu o pereche de jeans cu o cămașă cu gulere mari, bijuterii mari, un blazer albastru cu nasturi metalici și pantofi stiletto rosii. Aceasta este ținuta ideală de birou.

„Madlena lui Proust“, gustul care îți trezește cea mai frumoasă amintire:

Un flashback instantaneu, este cafeaua, pentru care am avut mereu o pasiune deosebită. Din copilărie m-a fascinat mirosul acesteia și mă duce întotdeauna înapoi in timp, în casa bunicii, unde aveam o ceșcuță mică, din porțelan, în care primeam și eu o gură de cafea. Eram fericită și nimic nu-mi putea egala acel moment.

Opera de artă care îți este apropiată de suflet:

„Noapte înstelată“ a lui Van Gogh, pentru ca îmi creează o emoție permanentă, ori de câte ori o privesc. Reușește să mă transforme din privitor în participant la acțiune, de parcă aș intra acolo, în mijlocul universului lui Van Gogh, între dealuri, stele, lună și turla bisericii. Van Gogh este pictorul meu preferat, cel mai aproape de sufletul meu.

Deschizând dulapul tău, cele trei piese vestimentare care compun chintesența stilului personal sunt:

Rochia Moschino roșie, pantofii Casadei stiletto din piele întoarsă și puloverele Brunello Cucinelli din cașmir.

Cea mai frumoasă descoperire făcută vreodată:

Să fiu mamă.

Cuvântul care te descrie perfect:

Dinamic.

Timpul acordat tehnologiei și rețelelor sociale, într-o zi obișnuită de muncă:

Tehnologia este foarte importantă și recunosc că am devenit dependentă de telefon, PC, iPad și TV, însă rețelelor sociale nu le aloc foarte mult timp, undeva în jur de 15 minute pe zi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii