FacebookTwitterLinkedIn

Cu 10 ani în urmă, profesorul de biologie si antreprenorul Timothy Springer a considerat firma de tehnologie de care se ocupă ca fiind un proiect promițător. Acum, drept rezultat al acelei investiții în compania Moderna din Cambridge, Massachusetts, a ajuns miliardar, informează Forbes.com.

Timothy Springer este profesor de chimie și farmacologie moleculară la Harvard, unde și-a început cariera în 1977. În studiul său, el a descoperit molecule cu funcții associate limfocitelor care au condus la dezvoltarea si aprobarea de către FDA a mai multor medicamente cu anticorpi.

Moderna, compania al cărui nou vaccin Covid-19 a început studiile clinice umane, a înregistrat o creștere de 12% în ultima săptămână, reducând scăderea generală a pieței bursiere. Această creștere l-a ajutat pe Springer să devină miliardar. Conform estimărilor Forbes, realizate pe baza pachetului de capitaluri în Moderna de 3,5% și a altor capitaluri, averea lui valorează acum 1 miliard de dolari.

Springer a declarat pentru Forbes “Crezul meu este investiția în ceea ce știi și sunt un om de știință la bază. Îmi place să descopăr lucruri noi. Mulți oameni de știință își încep propria companie, dar doar câțiva au și succes. Sunt un investitor activ și un om de știință exigent”.

Compania Moderna a anunțat că FDA a urmărit îndeaproape evoluția candidatului lor pentru vaccinul Covid-19, susținând efortul firmei de a dezvolta primul vaccin pentru această boală.

Pe 16 martie, Moderna a devenit prima companie care a început studiul pe oameni pentru acest vaccin. De atunci, acțiunile companiei s-au triplat, mai ales de la declararea pandemiei de Covid-19.