Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

Profesorul Sam Van Aken și pomul cu 40 de fructe

Profesorul Sam Van Aken, de la Universitatea Syracuse, a vrut să pună o livadă întreagă într-un singur pom, astfel, el a creat, în nouă ani, un copac hibrid care face 40 de soiuri diferite de fructe, informează CNN.
Sursă foto: treeof40fruit.com

Pomul fructifer hibrid a fost realizat prin altoire, iar primăvara florile sale sunt în diferite nuanțe de roz, alb și mov, iar apoi roadele, printre altele, constau în prune, piersici, nectarine sau cireșe.

Profesorul își dorește ca oamenii să se oprească în dreptul copacilor lui și să își pună întrebări, din moment ce combinația de culori și fructe este ieșită din comun.

„Atunci când mă uit la copacul cu 40 de fructe, îl privesc ca pe o operă de artă, un proiect de cercetare și o formă de conservare” a spus profesorul în 2014 în cadrul unei emisiuni TEDX.

 Numărul 40 amintește de cele 40 de zile și nopți de ploi din povestea cu Arca lui Noe, iar în cadrul Universitatății Syracuse pomul comemorează atacurile de la 11 septembrie, perioadă despre care Van Aken spune că a fost foarte tragică pentru el.

Până la ora actuală, el a plantat 16 astfel de copaci în 7 state din întreaga țară. „Fiecare spațiu este unic”, a spus Van Aken reporterilor CNN. Pomii săi pot fi găsiți în Arkansas, Kentucky, Maine, Massachusetts, New Jersey, New York și Pennsylvania. Cel mai nou pom fructifer se așteaptă să îl planteze în toamnă, la Children’s Discovery Museum din San Jose.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii