Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Profesori de la ASE au realizat un echipament printat 3D, util în lupta împotriva COVID-19

O echipă de cadre didactice de la Academia de Studii Economice din Bucureşti a elaborat şi depus la Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare documentaţia tehnică necesară pentru avizare pentru un echipament medical printat 3D, util în lupta împotriva COVID-19, informează Agerpres.
 aboneaza-te
ASE

Potrivit unui comunicat de presă al ASE, avizarea este necesară pentru omologarea producerii acestui echipament de protecţie respiratorie, realizat în tehnologia 3D, spre a fi distribuit în spitalele româneşti, notează Agerpres.

Astfel, cei care dispun de imprimante 3D vor putea să imprime un model de semi-mască realizat în conformitate cu cerinţele legale din România.

“Performanţa produsului se bazează, în primul rând, pe capacitatea acestuia de a izola complet gura şi nasul purtătorului. În acest sens, cochilia este tipărită dintr-o singură bucată de material, fără lipituri chimice, găuri de fixare comunicante sau prinderi mecanice. Demontarea produsului în vederea curăţării şi sterilizării presupune detaşarea capacului incintei elementului filtrant prin simplă tragere”, afirmă sursa citată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii