Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Produsul Intern Brut al zonei euro a crescut cu 0,3% în T2

Creşterea economică din zona euro a încetinit neaşteptat în al doilea trimestru (T2), iar cele mai mari economii din uniunea monetară (Germania, Franța, Italia), au fost sub așteptări, dovedind cât de dificilă este recuperarea atunci când există incertitudini la nivel global, informează Bloomberg.
bani

Astfel că, Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a urcat cu 0,3% în T2, față de primul trimestru al lui 2015. Ceea ce a însemnat că a fost sub estimările economiștilor, care estimau că PIB-ul își va păstra ritmul de 0,4% din primul trimestru.

Astfel că, deși se anticipase o creștere mai mare în ceea ce privește economia Germaniei, aceasta a crescut doar cu 0,4%, economia Franței a stagnat, cât timp a Italiei a crescut cu 0,2%.

Pe de o parte, China șochează piețele globale prin deprecierea monedei sale naționale, apoi Grecia este la un pas de a semna un nou program de ajutor financiar, ceea ce ar însemna că recuperarea zonei euro, deși se află în fază incipientă, ar putea întâmpina dificultăți.

În iulie, oficialii Băncii Centrale Europene (BCE) au atras atenția că recuperarea zonei euro este „dezamăgitoare” și au spus că instituția este gata să ajusteze măsuri de stimulare, dacă va fi nevoie.

Încetinirea creșterii economice din zona euro „ar putea reflecta efectele crizei financiare grecești și probabil slăbicunile economiei Chinei”, a spus Nick Kounis, economsit al ABN Amro din Amsterdam. „Cu toate acestea, există o mulțime de rezultate pozitive și credem că economia zonei euro va recâștiga impuls în trimestrele următoare”, a mai spus el.

INS: Produsul Intern Brut al României a crescut în primul semestru cu 3,7% pe serie bruta

 Parlamentarii eleni au votat pentru un al treilea bailout

Suma averilor primilor zece miliardari francezi depășește PIB-ul Greciei

Topul celor mai bogați oameni din Grecia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii