Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Agricultură |
|

Producție scăzută de zahăr în UE din cauza dăunătorilor

În acest an, Uniunea Europeană va înregistra o scădere semnificativă a producției de zahăr, după ce culturile au fost devastate de dăunători și secetă.
shutterstock_1192291135

Potrivit analiștilor intervievați de Reuters, productia de zahăr în Uniunea Europeană și Marea Britanie ar urma să scadă în acest an până la 16,1 milioane tone, de la 17 milioane tone în 2019, în principal din cauza unei producții mai mici de sfeclă de zahăr în Franța, primul producător european.

Asociația cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Franța (CGB) estimează că producția la hectar în Franta ar urma să scadă cu 15% comparativ cu media din ultimi ani, în principal din cauza virusului îngălbenirii sfeclei.

De cealaltă parte, însă fermierii spun că diminuarea producției la hectar ar fi putut fi evitată dacă li s-ar fi permis să utilizeze neonicotinoide, un insecticid interzis în UE pentru că este considerat vinovat pentru uciderea albinelor.

O scădere similară a producției la hectar ar urma să se înregistreze și în Marea Britanie, însă aceasta va fi compensată parțial de o creștere cu 5% a suprafețelor cultivate cu sfeclă de zahăr, susține Arthur Marshall, analist la NFU Sugar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii