Cautare




, Redactor Forbes România

Industrie |
|

Producția industrială din noiembrie 2017 a fost în scădere față de luna noiembrie a anului precedent

În luna noiembrie 2017, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,7% ca serie brută şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%, conform datelor Institutului Național de Statistică.
Locul 6  - DAVID KOCH, Vicepreședinte executiv Koch Industries  75 de ani căsătorit, 3 copii  42,9 miliarde de dolari  New York, New York, SUA

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,2%, respectiv cu 9,5%.

În perioada 1- 30 noiembrie 2017, comparativ cu perioada 1- 30 noiembrie 2016, producţia industrială a fost mai mare cu 8,3% ca serie brută, respectiv cu 8,9%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna noiembrie 2017, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,7%, ca efect al scăderii industriei extractive (‐1,7%) şi al industriei prelucrătoare (‐1,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 6,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,7%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+0,7%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,4%). Industria extractivă a scăzut cu 1,0%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 9,2%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+10,2%) și industria extractivă (+4,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 9,5%, datorită creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+11,5%) şi industria extractivă (+5,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%.

În perioada 1.I – 30.XI.2017, comparativ cu perioada 1.I –30.XI.2016, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 8,3%, ca urmare a creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+9,0%), industria extractivă (+6,0%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,2%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I‐30.XI.2017, comparativ cu perioada 1.I – 30.XI.2016, a crescut cu 8,9%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+9,3%), industriei extractive (+5,4%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,6%), arată informațiile furnizate de INS.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii