Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Analize |
|

Producţia de vin a României a scăzut în 2020 cu șapte procente

Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV) a realizat o statistică preliminară în ceea ce privește producția de vin a României.
shutterstock_546007498

Potrivit estimărilor, aceasta a scăzut în 2020 cu șapte procente, ajungând până la 3,6 milioane de hectolitri, notează Agerpres.

„Ţări precum România (3,6 milioane hectolitri) şi Grecia (2 milioane hectolitri) au înregistrat o evoluţie negativă atât în raport cu 2019 (minus 7%, respectiv minus 2%) cât şi cu media din ultimii cinci ani (minus 12%, respectiv minus 17%)”, precizează OIV.

Anul trecut, țara noastră a ocupat locul 13 în clasamentul celor mai mari producători mondiali de vin, fiind devansată de ţări precum China, Portugalia sau Rusia.

La nivel global, OIV estimează că producţia de vin va rămâne sub media din ultimii cinci ani, afectată de volumele reduse din America de Sud şi Uniunea Europeană. Astfel, producţia mondială de vin se va situa în acest an între 253,9 şi 262,2 milioane hectolitri, punctul de mijloc al acestui interval fiind 258 milioane hectolitri.

Conform acestor estimări, 2020 va fi al doilea an consecutiv în care producţia mondială de vin va fi sub media multianuală, după ce în 2018 a urcat la un nivel record de 294 milioane hectolitri.

OIV prognozează că Uniunea Europeană, regiune ce include şi primii trei producători mondiali de vin, Italia, Franţa şi Spania, va înregistra în acest an un volum al producţiei de 159 milioane de hectolitri, cu aproximativ 5% mai mare decât în 2019 dar cu toate acestea sub media multianuală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii