Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Producătorul român de vin ecologic Vifrana se listează pe piața AeRO a BVB

Cel mai mare producător român de vin ecologic după suprafața cultivată, Vifrana, a anunțat că-și listează acțiunile pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul BIOW.
Harvesting,Grapes:,Ripe,Grapes,Inside,A,Bucket

În urma acestei decizii, reprezentanții companiei se așteaptă la vânzări mai mari pe piețele externe, dar și la o extindere a business-ului, informează revista Progresiv.

„Consumul de vin ecologic se încadrează într-un trend global de creștere a interesului pentru produsele certificate ecologic. (…) Pentru perioada 2020-2030, prognozele pe piața internațională de vin ecologic arată medii de creștere anuală între 8% – 12%. Țările europene dezvoltate au un consum de vin ecologic cuprins între 10 -20%, în țările nordice fiind chiar mai mare. În România, credem că a ajuns la 2,5%, așadar Vifrana are un potențial semnificativ de creștere”, a punctat Octavian Vucmanovici, CEO și Cofondator Vifrana.

Potrivit acestuia, pentru primul trimestru din 2021, compania a înregistrat o creștere de 41% a cifrei de afaceri față de perioada similară a anului trecut.

Vifrana este cel mai mare producător român de vin ecologic după suprafața cultivată – 130 de hectare în județul Constanța.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii