Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Producătorul român de hârtie igienică Elfi, afaceri de 3 milioane de euro în S1

Elfi, unul dintre cei mai importanți producători de hârtie igienico-sanitară din România, a înregistrat în prima jumătate a anului 2021 afaceri de aproximativ 3 milioane de euro, cu 20% mai mari comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, și planifică investiții într-o nouă linie de producție.
Hartia Elfi_02

Anul 2020 a adus companiei Elfi o cifră de afaceri de aproximativ 5 milioane de euro, aceasta crescând anual cu 10%-20%. 2020 a fost, de asemenea, un an foarte important pentru producător, fiind marcat de investiția într-un nou proiect de achiziții în valoare de peste 5 milioane de euro. Iar ca obiectiv pentru perioada următoare, compania și-a propus consolidarea poziției pe piața locală.

„Strategia pentru perioada 2021-2024 se concentrează pe consolidarea și dezvoltarea pieței interne, însă, în același timp, urmărim achiziționarea unei noi linii de producție”, a subliniat Adrian Constantin, Director General Elfi.

În urma ultimelor evenimente legate de pandemia de SARS-CoV-2, piața de profil, la fel ca restul, a fost afectată de creșterea prețurilor la materia primă și nu numai. Aceasta este încă dominată de produsele de import, la care populația are acces prin intermediul marilor retaileri (lanțuri de magazine, suprmarketuri), însă datorită contextului, au prins contur și produsele autohtone, care se impun pe piața locală din ce în ce mai mult.

Înființată în 2003, Compania Elfi este unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de hârtie igienică și prosoape de hârtie din România. Compania este distribuitor pentru mari retaileri internaționali, precum Auchan sau Metro și pentru lanțuri de magazine tradiționale, precum Annabella, Diana, Dacia, Prima, Jam, Darina, Dcneu etc.

În 2020, compania a raportat afaceri de peste 26,6 milioane de lei și un profit de 1,5 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii