Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Producătorul român de ambalaje tip PET Star East Pet a fost preluat integral de austriecii lideri modiali ALPLA

Star East Pet, producătorul român de preforme din PET folosite la ambalarea băuturilor, alimentelor și produselor nealimentare, a fost preluat integral de ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic.
 aboneaza-te
ALPLA_PET

Valoarea achiziției nu a fost făcută publică.

Tranzacția urmează să fie finalizată până la mijlocul acestui an, sub rezerva aprobării legale și de reglementare impuse de autoritățile competente.

ALPLA, care realizează, la nivel global, sisteme de ambalaje personalizate, recipiente, capace și obiecte din mase plastice injectate, ce pot fi utilizate pentru alimente și băuturi, produse cosmetice și pentru îngrijire, detergenți casnici, agenți de spălat și curățat, uleiuri de motor și lubrifianți, și care a avut afaceri de 3,25 miliarde de euro în 2016, a anunțat că a semnat la începutul acestui an un contract de cumpărare pentru 100% din firma înființată de Dan Moldovan, în iulie 1997, la Brașov.

Tranzacția nu este surprinzătoare, în condițiile în care Star East Pet este unul dintre liderii români în domeniul producției de preforme din PET, la o cifră de afaceri de 129 milioane lei (27 milioane de euro) și un profit de 3,4 milioane lei, obținute în 2015 cu 70 de angajați.

În schimb, ALPLA este prezentă pe piața românească din 2011 prin ALPLA Plastic, cu afaceri de 26,1 milioane de lei și un profit de 1,6 milioane de lei, în 2015, cu 42 de angajați, și care are ca activitate centrală recipientele și capacele pentru segmentele de piață Personal Care și Home Care.

Prin achiziționarea Star East Pet, ALPLA își va mări capacitățile de producție din Europa de Est, iar portofoliul de produse și baza de clienți a companiei românești, atât locali, cât și internaționali, completează tranzacția.

Obținem accesul la o rețea de distribuție puternică. Star East Pet este un partener strategic bun pentru atingerea obiectivelor din România și chiar mai departe”, a precizat Günther Lehner, CEO-ul ALPLA, înființată acum 62 de ani, la Hard (Austria), unde are încă sediul central, însă care a ajuns la aproximativ 17.300 de angajați, în 160 de locații din 43 de țări.

Gigantul austriac susține că a identificat reciclarea ambalajelor PET ca piață de viitor în Europa de Est, având deja în portofoliu o stație de reciclare proprie în sudul Poloniei, unde cei 75 de angajați revalorifică anual, începând din anul 2013, aproximativ 75.000 de tone de recipiente PET.

 

Copyright foto: ALPLA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii