FacebookTwitterLinkedIn

Conform raportului companiei, Grupul a înregistrat un profit net consolidat de 8,9 milioane de euro, în creștere cu 50% față de cel de 5,8 milioane de euro raportat în 2019. Reprezentanții companiei susțin că aceste rezultate au fost atinse datorită optimizării proceselor și structurilor corporative, în conformitate cu directivele strategice prezentate de conducerea Grupului.

O contribuție în acest sens a avut-o și reorganizarea din România, care a constat în achiziționarea, la 28 iulie 2020, de către filiala Maschio Gaspardo România, a 51% din părțile sociale ale Maschio Aratri de la terți. Dreptul de proprietate pentru restul de 49% era deja deținut de Maschio Gaspardo S.p.A.

Această achiziție a fost realizată cu o facilitate de credit din partea EximBank, în cadrul unei colaborări solide dezvoltate între companie și bancă în ultimii ani.

În ceea ce privește proiectele de investiții derulate anul trecut de fabrica Maschio Gaspardo din România, cu sprijinul Exim Bank, acestea vizează: creșterea capacității de producție, prin diversificarea producției în gama de pluguri, cu ajutorul majorării liniei de credit la aproximativ 2.000.000 de euro și extinderea capacității de producție, cu o suprafață de 5.400 mp și prin achiziția de noi echipamente tehnologice necesare fluxului de producție, cum ar fi: strunguri, freze, prese de îndoit, echipamente de debitare tablă, roboți de sudură și altele.

Investiția totală se ridică la 3.500.000 de euro, din care 2.000.000 de euro au reprezentat o facilitate de credit acordată de EximBank, iar restul provine din fonduri proprii. Proiectul de investiții este demarat și se va finaliza în cursul anului 2021.

„2020 a fost un an provocator, în care toți am avut de-a face cu situații extraordinare. Cu toate acestea, am reușit să lucrăm împreună pentru a atinge obiective importante: rezultatele pe care le aprobăm ne răsplătesc și confirmă că lucrăm în direcția corectă. De asemenea, datorită rezultatelor pozitive obținute în acest an, Grupul și-a consolidat poziția și suntem gata să facem față următoarelor etape ale planului industrial, cu scopul de a continua dezvoltarea afacerii noastre și în străinătate, cu produse inovatoare și cu un nivel tehnologic ridicat, care satisfac cel mai bine nevoile clienților noștri”, a declarat Mirco Maschio, președintele Maschio Gaspardo.

Maschio Gaspardo a încheiat anul 2020 cu un capital net consolidat de 92,4 milioane de euro: o creștere de 28,4 milioane de euro comparativ cu cele 64 de milioane de euro raportate anul precedent.