Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Producătorul francez de băuturi spirtoase Pernod Ricard a raportat un profit net triplu

Strategia lansată de producătorul francez de băuturi spirtoase Pernod Ricard în urmă cu trei ani a început să dea roade: oficialii companiei au raportat vânzări record.
Geneva,,Switzerland,,March,09,,2019,,Bottles,Of,Absolut,Vodka,On

Conform datelor, în anul financiar 2020 – 2021, producătorul Pernod Ricard, care are în portofoliu branduri precum Absolut, Havana Club, Jameson, Martell, Mumm sau Perrier-Jouët, a înregistrat un plus de 5% al vânzărilor, notează Progresiv. Acest plus se traduce printr-o valoare de 8,8 miliarde de euro și un profit net triplu.

Oficialii companiei motivează faptul că aceste rezultate se datorează strategiei implementate încă din anul 2018 prin care grupul s-a concentrat pe investițiile în anumite branduri și piețe, dar și în dezvoltarea canalului e-commerce.

„Datorită bazei noastre solide, a echipelor noastre și a portofoliului nostru de mărci, vom ieși mai puternici din această criză”, a punctat CEO-ul companiei, Alexandre Ricard, care s-a arătat încrezător că evoluția business-ului va fi pozitivă și în 2022.

Potrivit acestuia, piețele care au contribuit semnificativ la aceste rezultate pozitive sunt SUA și China.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii