FacebookTwitterLinkedIn

În sesiunea intitulată „Cum să ajungi la public: profilul de producție de film documentar HBO Europe”, Hanka va da exemple din propria experiență cineaștilor aflați în căutare de sprijin financiar și de distribuție, concentrându-se pe posibilitățile cineaștilor români, informează Media Expres.

Tot vineri, de la ora 12:00, în cadrul Documentary Tank se va desfășura seminarul „Noi Forme de Film Documentar”, în care Alexandru Berceanu, cineast, cercetător și director al centrului de cercetare CINETic (UNATC București), va prezenta proiectele de VR de la CINETic, echipa și posibilitățile de producție.

Prezentarea va aborda subiecte precum: putem să stabilim direcția în care se dezvoltă VR? Sau care va fi impactul VR asupra artelor spectacolului?

Paulina Majda, cineast cu cincisprezece ani de experiență în industrie, lucrând în domeniul animației, filmului, formatului full-dome (cinema sferic) și artei, va împărtăși din experiența ei, detaliind provocările și diferențele în cazul realizării de filme full-dome.

Documentary Tank începe de joi, 19 octombrie, de la 10:30, în Sala Thalia (Sala de Sticlă, str. Cetății, nr. 3-5), cu sesiunea „Creative Europe MEDIA: oportunități europene pentru realizatorii de film documentar” susținută de Valentina Miu, coordonator Europa Creativă-MEDIA România în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale- Unitatea de Management a Proiectului.

Valentin Miu va prezenta oportunitățile europene disponibile pentru realizatorii de documentare din cadrul programului Creative Europe (2014-2020) – MEDIA, în timp ce regizorul și producătorul român Florin Iepan (Sub-cult-ura) va prezenta filmul său, „Păr” (Hair), care a primit sprijinul Europa Creativă MEDIA.

Foto credit: Media Expres