Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Producătorul de vinuri S.E.R.V.E. România anunță o creștere a vânzărilor de 3,5 % pentru 2015

Compania S.E.R.V.E. (Societatea Euro-Română de Vinuri de Excepție), cea mai veche firmă privată de vinuri înființată în România, a anunțat pentru anul 2015 o creștere a vânzărilor de 3,5% și de 11% în cifra de afaceri.
 aboneaza-te
crama serve

Dacă anul 2014 a reprezentat unul de stabilizare a ofertei de piață în sectorul vitivinicol, în 2015 cererea de vinuri produse de S.E.R.V.E. a crescut. Compania ce numără 57 de angajați a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 3.5 milioane de Euro și estimează pentru 2015 o creștere a acesteia de 10% la sfârșitul primului semestru.

„Spre deosebire de alte activități economice sau agricole în viticultură creșterile spectaculoase de vânzări se caracterizează în primii 5 până la 8 ani de activitate, după care, producțiile fiind limitate, creșterile se stabilizează. Cu toate acestea, mă bucură evoluția pieței românești de vinuri și, mai ales, fidelitatea consumatorilor față de vinurile noastre. Acest lucru ne poate face să estimăm în continuare creșteri stabile, de câteva puncte procentuale, și pentru anii viitori,”declară Mihaela Tyrel de Poix, proprietara S.E.R.V.E.

S.E.R.V.E., companie ce deține brandul Vinul Cavalerului, a fost înființată în 1994 de contele Guy Tyrel de Poix, în parteneriat cu soția sa, Mihaela. Astăzi, firma deține 116 ha de vie (60 ha în Dealu Mare și 56 ha la Cogealac), iar crama de la Ceptura, cu o capacitate de 15.000 hl, reprezintă o investiție de 2,5 milioane de euro.

Pe lângă brandul cel mai cunoscut, Vinul Cavalerului, S.E.R.V.E. produce și Terra Romana, dar și ”grand vins” precum Cuvee Charlotte, Cuvee Amaury, Cuvee Guy de Poix sau Cuvee Alexandru. Producția totală de vinuri ajunge la 800.000 de sticle pe an, 40% din producție fiind exportată în Canada, SUA, Belgia, Franța și Germania, iar 60% este comercializată intern.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii