Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Producătorul de ulei Argus, profit de aproape 4 milioane de lei în primul semestru

Producătorul de ulei Argus din Constanța a raportat în primul semestru un profit net de 3,91 milioane de lei, în creștere cu 24,84% față de aceeași perioadă a anului trecut, arată un raport al companiei remis Bursei de Valori București.
shutterstock_146341784

“Se resimte o presiune din ce în ce mai puternică pe prețul de livrare a uleiului de floarea soarelui rafinat și îmbuteliat, din partea clienților Argus SA Constanța ce activează pe piața de retail din România, însă prin achiziția unei cantități mai mari de materie primă (floarea soarelui) și creșterea volumului de vânzări lunare putem reduce impactul acestei presiuni. O influență importantă în costurile de producție pentru uleiul îmbuteliat și a produselor derivate o are și creșterea constantă a prețului la energia electrică care duce la creșterea cheltuielilor de exploatare. Pentru a reduce impactul acestor creșteri de cost avem în vedere finalizarea, în trimestrul IV 2020, a unei investiții, care va reduce cu aproximativ 20% costurile cu energia electrică (trecerea de la joasă tensiune la medie tensiune)”, se arată în raport, informează Agrofood.ro.

Argus Constanța a mai raportat venituri din exploatare în valoare de 76,38 milioane de lei, la 30 iunie 2020, precum și cheltuieli din exploatare de 74,23 milioane de lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii