FacebookTwitterLinkedIn

Emisiunea are o valoare nominală de 7 milioane lei și cuprinde 70.000 de obligațiuni cu o maturitate de patru ani și o valoare nominală de 100 lei/ obligațiune. Obligațiunile au fost emise în ianuarie 2021 și au o dobândă fixă de 8,75%, plătibilă semestrial.

„Succesul celor două runde de finanțare derulate de iHunt în decurs de trei luni pe piața de capital demonstrează că investitorii de la BVB sunt atenți la oportunitățile de investiție și sunt dispuși să investească în companiile cu perspective de dezvoltare. În ultimii aproape doi ani și jumătate am văzut că interesul pentru finanțarea prin piața de capital este într-o continuă creștere, pentru că vorbim de 43 de runde de finanțare prin obligațiuni, cu o valoare de peste 2,4 miliarde euro. De asemenea, 8 companii s-au listat în acest interval de timp, iar capitalizarea lor a ajuns la peste 170 milioane de euro. Interesul antreprenorilor, dar și al Statului, pentru atragerea de finanțare prin piața de capital a atras și atenția investitorilor activi, dar și noi investitori în piață, astfel că numărul acestora a urcat cu 12.000 anul trecut, la 66.000. Vedem că această dinamică va continua în acest an, peste 20 de companii fiind în diverse etape de pregătire pentru venirea la BVB”, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Societatea a derulat în ianuarie 2021 un plasament privat pentru vânzare de obligațiuni, intermediat de SSIF TradeVille. Investitorii au plasat ordine de subscriere în valoare de peste 8,6 milioane lei, față de valoarea vizată de iHunt, de 7 milioane lei, astfel că plasamentul s-a încheiat încă din prima zi. Obligațiunile au fost emise la finalul lunii ianuarie și au fost alocate unui număr de 84 investitori de retail.

„Ne face o deosebită onoare să listăm a doua runda de obligaţiuni iHunt, sub simbolul HUNT25. Investitorii de pe Bursa de Valori București au răspuns rapid la nevoia noastră de finanțare prin suprasubscrierea și închiderea anticipată a emisiunii de obligațiuni HUNT25, care vine la mai puțin de trei luni distanță de HUNT23, astfel încât se reflectă încrederea investitorilor în business-ul iHunt. Finanțarea dobândită grație încrederii investitorilor întregește planul de dezvoltare iHunt pe 2021″, a afirmat Cezar Stroe, Fondatorul și Directorul General al iHunt.

iHunt Technology Import Export și-a început activitatea în anul 2015, iar în iulie 2019 s-a listat pe piața AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare al BVB. La finalul primei zile de tranzacționate pe AeRO, iHunt avea o capitalizare de 12,2 milioane lei, iar în prezent, societatea are o capitalizare de aproape 98 milioane lei.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 42,6 milioane lei în 2020, în creștere cu 71% față de 2019. iHunt a consemnat un profit 6,1 milioane lei, față de 631.000 de lei în 2019, potrivit rezultatelor financiare preliminare pentru 2020.

Fondatorul iHunt, Cezar Stroe, deține 74,28% din acțiunile societății, iar tatăl său, Corneliu Stroe, are 5,15% din titluri. Diferența de puțin peste 20% din acțiuni este în portofoliile altor investitori.