Cautare
, Staff

Sănătate |
|

Producătorul de suplimente alimentare și ceaiuri Alevia estimează o creștere a cifrei de afacere de 10% pentru 2018

Alevia, compania românească specializată în producția de suplimente alimentare și ceaiuri, deținută de Florin Mitocaru, a înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri în valoare de 5,5 milioane de euro, mai mult cu 10% față de 2016, în timp ce profitul a fost de peste 600.000 euro.
Alevia

Pentru anul în curs, compania estimează o creștere cu până la 10% a cifrei de afaceri.

Trendul ascendent al companiei se datorează unui mix de factori, care vizează atât lărgirea portofoliului de produse, investițiile în secțiile noi și creșterea numărului de clienți, cât și dezvoltarea gamelor de produse comercializate în hypermarketuri și a exportului în Republica Moldova.

În 2017, compania și-a extins spațiul de producție și și-a crescut portofoliul de produse. Astfel, anul precedent, au fost deschise secții noi, în urma unei investiții în valoare de 2 milioane de euro în utilaje și clădiri. Cu rolul de a crește capacitatea de producție, dar și retehnologizarea secțiilor deja existente, au fost achiziționate doua hale noi cu o suprafață de 3000mp și utilaje performante.

Alevia a lansat anul trecut trei noi linii, mărind și diversificând portofoliul de produse cu peste 100 de produse: 35 sortimente din gama food, 15 siropuri, 7 produse orosolubile, 2 creme și 50 sortimente de ceai vrac.

Anul 2017 a însemnat pentru companie o creștere pe mai multe categorii de produse. Cea mai mare pondere s-a înregistrat la ceaiuri cu 20%, urmată de gama Ginkana cu  12%,  gama de sucuri cu 6%, și gamele de imunitate, creme și produsele de slăbit, realizând fiecare o pondere în vânzări de 5%. Cea mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat la ceaiuri și Coenzima Q10, cu un procent de 20%.

Pentru anul 2018, Alevia își propune menținerea trendului și estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 10-15%. În atingerea obiectivului, compania pregătește deschiderea unei noi secții și finalizarea a două hale cu o suprafață de 750 mp ce vor fi destinate depozitării. Va continua și în acest an procesul de dezvoltare a portofoliului de produse, prin extinderea gamei food și a lansării de ceaiuri premium.

Alevia este o companie românească înființată în 1994, specializată în producția de suplimente alimentare și ceaiuri. Compania are 200 de angajați, produce 140 de tipuri de suplimente nutritive și 60 de sortimente de ceaiuri, disponibile în peste 4.000 de farmacii și magazine din România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii