FacebookTwitterLinkedIn

În prezent echipa din România este formată din 20 de angajaţi, dar oficialii plănuiesc extinderea ei în următoarea perioadă la circa 100 de angajaţi. Bugetul anual alocat centrului de la Braşov va ajunge până la finele anului la 1 milion de euro şi va creşte annual cu aproximativ 20%, potrivit estimarilor preşedintelui Automobile Software Segment, Alexander Kocher.

Sediul din Braşov este a 14-a locaţie pe care compania deţine în lume, iar România este a şaptea ţară în care aceasta îşi extinde producţia. Acest sediu se va axa pe dezvoltarea şi testarea produselor software pentru industria auto globală şi va fi condus de Christian Drothler, director executiv al EB Automotive Romania SRL.

“Obiectivul nostru este de a crea o bază puternică de dezvoltare şi testare pentru produsele noastre şi de a poziţiona EB ca una dintre companiile importante ce oferă oportunităţi de angajare în Braşov”, a declarat Christian Drothler. El a mai explicat că unul dintre motivele pentru care compania a ales Braşovol pentru extindere constă în faptul că aici este un centru educaţional care le poate furniza forţa de muncă şi oamenii pregătiţi de care au ei nevoie.

,,Am constatat că valoarea proprietăţilor imobiliare este mult mai ridicata aici decât în Munchen sau Tokio, iar asta este o problemă. Însă cu toate acestea cred că putem construi aici o baza de importanţă strategică pentru noi având în vedere că există aici un centru universitar important”, a afirmat Alexander Kocher.

Vânzările nete din operaţiuni continue din 2012 au fost de 185,4 milioane euro (148,0 milioane euro în 2011), reprezentând o creştere de 25,3 % procente de la an la an. Vânzările nete ale departamentul de software pentru industria automobilelor a crescut la 122,1 milioane euro (98,3 milioane euro în 2011), reprezentând o creştere de 24,3 procente de la an la an. Profitul operaţional al departamentului de software pentru industria automobilelor în 2012 a fost de 4,7 milioane euro (0,8 milioane euro în 2011).

Printre clienţii Elektrobit se numără Audi, BMW, Ford, Daimler, Toyota, GM, Hyundai.