FacebookTwitterLinkedIn

Michael Kors Holdings va plăti 230 de pence pentru o acțiune a Jimmy Choo, cu 36,5% peste prețul acțiunilor înainte de anunțarea tranzacției. Consiliile de Administrație ale celor două companii au aprobat tranzacția.

Fondat în anii 1990 de creatorul de pantofi Jimmy Choo, brandul este cunoscut pentru tocurile stiletto şi accesorii, comercializându-și produsele la Londra, Paris, New York şi Tokyo. În 2014, Jimmy Choo a fost listată la Bursa de la Londra. Luni, acțiunile au închis la 195 penny.

Retailerul de lux britanic Jimmy Choo își caută cumpărător

Compania Jimmy Choo a fost scoasă la vânzare în aprilie, după ce proprietarul JAB a semnalat intenţia de a se concentra pe bunuri de consum.

Michael Kors a dat asigurări că brandul Jimmy Choo va continua să-și desfășoare activitatea în aceleași condiții și sub aceeași conducere.

Jimmy Choo este o marcă de lux emblematică, care oferă încălţăminte, poşete şi alte accesorii distinctive”, a spus Michael Kors, preşedinte onorific şi director general al companiei americane.

Retailer-ul Michael Kors a devenit cunoscut drept un brand cu produse de lux la preţuri accesibile, deținând cu o gamă de poşete extrem de populare. Compania a avut probleme, în ultimele trimestre, din cauza declinului vânzărilor în termeni comparabili, pe fondul scăderii numărului de cumpărători.