Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Producătorul de hârtie Pehart Grup ar putea produce hidrogen verde, ca sursă de energie alternativă. Compania face un studiu de prefezabilitate pentru instalarea unui parc fotovoltaic

Grupul a semnat un contract cu cercetătorii de la ICSI Energy Râmnicu Vâlcea, specializaţi în implementarea, dezvoltarea şi popularizarea în România a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen.  
001

Producătorul de hârtie Pehart , con­tro­lat de fondul de private equity Abris Capital, analizează posibilitatea de a produce energie verde, ca sursă de energie alternativă. Compania realizează un studiu de prefezabilitate pentru instalarea unui parc fotovoltaic şi producţia de hidrogen verde prin electroliză.

Pehart Grup îşi propune să instaleze un parc fotovoltaic, a unui electrolizor care să utilizeze energia produsă de parcul fotovoltaic pentru producţia de hidrogen verde, apoi să stocheze hidrogenul fabricat şi să îl amestece cu gazul natural pentru utilizarea într-o centrală în cogenerare, care va include şi soluţii de captare a emisiilor de carbon.

„Suntem convinși că tehnologiile energetice bazate pe hidrogen reprezintă viitorul și nu doar în industrie, ci pentru toată lumea. Și chiar dacă acum producerea hidrogenului verde nu este folosită pe scară largă în România, credem că se poate dezvolta în următorii ani. Acesta este un trend important în Europa, pe care ne dorim să-l urmăm”, a declarat Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.

Pehart produce anual 100.000 tone de hârtie tissue în cele două fabrici ale sale de la Petrești-Sebeș, județul Alba și Dej, județul Cluj și are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. Grupul este prezent cu produse de uz casnic și industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei și deține brandurile Pufina, Alint și Altessa, dar produce și jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienții industriali și pentru consumul propriu.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii