FacebookTwitterLinkedIn

Directorul general de la JBS, Gilberto Tomazoni susține că produsele realizate din carnea provenită de la animale vor fi un produs de lux în viitor. Motiv pentru care mulți consumatori se vor îndrepta spre alternativele realizate din plante, care vor fi mai ieftine, informează Bloomberg.

„Produsele realizate din plante ne vor ajuta să reducem decalajul de proteine cu produse mai accesibile comparativ cu cele realizate din proteinele animale, care se vor îndrepta către categoria de produse premium. Credem că afacerile care vor avea la bază fabricarea de produse din plante vor reprezenta un model de business independent în viitor”, a punctat Gilberto Tomazoni.

Grupul brazilian JBS este una din numeroasele companii alimentare tradiționale care își încearcă norocul cu substituenți din carne, pe măsură ce burgerii și cârnații produși din proteine pe bază de plante devin produse mainstream.

Cererea a explodat după ce start-up-uri precum Beyond Meat și Impossible Foods au popularizat burgerii vegani care imită carnea de vită. Între timp și companii precum McDonald`s și Starbucks au adăugat produse din alternative la carne în meniurile lor.

JBS a intrat pe piața cărnii din plante în anul 2019. Grupul brazilian are mai multe echipe regionale la nivel global care dezvoltă produse pe bază de plante. Noua companie pe care Tomazoni o are în vedere ar urma să regrupeze toate aceste afaceri regionale într-un grup global.