Cautare
, Forbes Staff

Industrie |
|

Producătorul de cărămizi Cemacon, controlat de frații Pavăl, a înregistrat în 2018 cele mai bune rezultate din istoria companiei

Producătorul de cărămizi Cemacon, controlat de frații Pavăl, fondatorii Dedeman, a încheiat anul 2018 cu afaceri de 111,2 milioane lei, cu 13% mai mari decât în 2017, și cu un profit net de 18,91 milioane lei, în creștere cu 43% față de finalul anului 2017, fiind cele mai bune rezultate din istoria companiei.
cemacon

În plus, profitul operațional al companiei a fost în 2018 cu 30% mai mare decât aceeași perioadă a anului 2017, ajungând până la 32,49 milioane lei. 2018 a fost și anul în care CEMACON a realizat o cifră de afaceri brută record, de 111,28 milioane de lei, cu 13% mai mare față de anul 2017.

„Creșterile se datorează unor strategii comerciale agile, unei performanțe de producție remarcabile și fructificării unor proiecte ambițioase de investiții de peste 6 milioane de euro, derulate în ultimii 2 ani. Investițiile au condus la pornirea primei linii de producție de blocuri ceramice umplute cu vată bazaltică din România și a fabricii de buiandrugi, ambele dotate cu tehnologie de ultimă generație. Astfel, din 2018, Cemacon produce singurele blocuri ceramice portante umplute cu vată bazaltică, din România, precum și buiandrugi ceramici de cea mai bună calitate”, a declarat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație Cemacon SA.

Totodată, în contextul unei poziții financiare solide și a lichidității disponibile, la finalul anului 2018 compania a rambursat anticipat către Banca Comercială Română, întreg soldul creditului subsidiarei Cemacon Real Estate, o sumă de peste 3.7 milioane de euro, finalizând astfel una din cele mai ample restructurări financiare și operaționale din România, în cadrul căreia compania și-a îndeplinit 100% din ceea ce și-a asumat față de bancă.

“Am încheiat un an în care deciziile asumate s-au concretizat în cele mai bune rezultate financiare din ultimii 10 ani, motiv pentru care compania a câștigat recunoaștere pentru performanță financiară record și cel mai bun randament oferit investitorilor în 2018, în cadrul Galei Inagurării Anului Bursier 2019”, a adăugat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație Cemacon SA.

Cemacon SA este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania și unul dintre cei mai mari producători de materiale de zidărie la nivel național. De altfel, Cemacon SA este companie listată la Bursă de Valori Bucureşti şi deținută de Dedeman și Business Opportunity for Romania, fond de investiții al Erste Group.

Citește și: Clădirile istorice din centrul Bucureștiului, noua țintă a investitorilor imobiliari

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii