Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Producătorul de biscuiți și napolitane Dr Gerard a achiziționat compania Artur

Producătorul de biscuiți și napolitane Dr Gerard a achiziționat întregul acționariat al companiei Artur de la Mieszko Group.
napolitane

Dr Gerard este unul din cei mai mari producători de produse dulci din Europa Centrală şi de Est, cu o gamă de produse care acoperă peste 200 de sortimente diferite. Firma dispune de trei fabrici de producţie în Polonia. Pe lângă vânzările de pe piaţa internă, Dr Gerard exportă produse în peste 30 de ţări, însemnând mai mult de 30% din venituri, totalizând aproape 70 de milioane de Euro în 2014 (o creştere de 16% faţă de 2013).

România este una dintre piețele în care activează Dr Gerard. Din anul 2011, compania a colaborat cu mai mulți importatori, însă momentul decisiv a fost atunci când a început colaborarea cu Alka, liderul de piaţă din zona produselor de tip napolitane, prăjituri şi snacks-uri.

Produsele Dr Gerard sunt distribuite în România atât prin canalele tradiţionale cât şi prin lanţurile moderne de magazine, iar principalele produse din categoria biscuiţi umpluţi cu cremă (markiza) se numără printre cele mai recunoscute produse din categoria “sandwich”.

„În viitorul apropiat, Dr Gerard intenționează să înfiinţeze Dr Gerard România, al cărui principal obiectiv este să dezvolte o cooperare mai strânsă cu partenerii actuali și să dezvolte în continuare produse de marcă”, au anunțat reprezentanții companiei.

Dr Gerard a fost achiziţionată de fondul privat de investiţii Bridgepoint, în octombrie 2013.

Producţia firmei se desfăşoară în trei fabrici amplasate în Ozarow Mazowiecki, Miedzyrzec Podlaski şi Radzyn Podlaski, care împreună dispun de 18 linii de producţie complet automatizate.

În afară de vânzările de pe piaţa internă, produsele Dr Gerard sunt exportate în peste 30 de ţări, reprezentând circa 32% din vânzări. Veniturile companiei au atins în 2014 nivelul de 70 milioane euro, o creştere de 16% faţă de 2013.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii