Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Auto |
|

Producătorul de automobile electrice Rivian Automotive vizează o evaluare de 65 de miliarde de dolari

Rivian Automotive, susţinut de gigantul Amazon, şi-a revizuit semnificativ în creştere preţul ofertei sale publice iniţiale, vizând o evaluare de până la 65 de miliarde de dolari.  
Rivian,Sign,Logo,At,Headquarters,In,Silicon,Valley.,Rivian,Is

La începutul săptămânii, compania anunţase că are în vedere o evaluare de peste 53 de miliarde de dolari, la un preţ de 62 de dolari pe acţiuni, transmite Reuters. 

Ulterior, Rivian a anunţat că se aşteaptă acum să vândă 135 de milioane de acţiuni, la un preţ de 72-74 dolari pe unitate, pentru a atrage pe 9 noiembrie aproape 10 miliarde de dolari.

Așteptările s-au ridicat după o rundă de prezentare de succes pentru investitori, cei din urmă anticipând că Rivian va fi următorul producător major de vehicule electrice într-un sector dominat de Tesla.

Producătorul de automobile electrice a investit masiv în producție, inclusiv pentru camioneta sa de lux R1T, complet electrică, care a fost lansată în septembrie. Rivian a atras aproximativ 55.400 de precomenzi pentru modelele R1T şi R1S în Statele Unite şi Canada, începând cu 31 octombrie.

Amazon a comandat 100.000 de camionete electrice pentru livrări de la Rivian, ca parte a efortului mai amplu al gigantului comerţului electronic de a-şi reduce amprenta de carbon. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii