FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul Cocorico a anunțat o investiție în valoare de peste 15 milioane de euro în construirea de la zero a unei noi unități specializate.

Unitatea care produce cârnații de pui este integrată cu celelalte entități din cadrul grupului AAylex: fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere pui, un abator și unități specializate de producție și ambalare.

„După doi ani de cercetare, dezvoltare, testare, modificări în tehnologie, textură, temperaturi, fluxuri, am reușit să creăm acest produs unic, 100% natural. Este o inovație 360, înregistrând o premieră globală. De la hrana puilor, până la produsul finit, avem pe linie 100% natural. Peste 95% din feedback-ul primit de la consumatori a fost pozitiv. Încă mai testăm care dintre variantele de produs sunt cele preferate, pentru a înțelege mai bine preferințele consumatorilor, privind mirodeniile. Este o etapă importantă pentru noi, deoarece suntem într-un teritoriu complet neatins, iar de capacitatea noastră de a cuprinde acest feedback, vor depinde dezvoltările ulterioare”,  a punctat Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului AAylex.

Începând cu luna ianuarie 2021, gama de cârnați Cocorico a fost în testări în câteva hypermarketuri din țară și din străinătate. Produsele vor fi distribuite gradual în toată țara și la export, pe piețele din Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu.

Grupul AAylex a investit în ultimii 4 ani, în total peste 50 milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț.