Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Afaceri |
|

Producătorul chinez de baterii CATL obține o finanțare de 9 miliarde de dolari

Producătorul chinez de baterii pentru vehicule electrice Contemporary Amperex Technology (CATL) obține nouă miliarde de dolari printr-un plasament privat, în contextul în care investitorii mută fondurile în sectoare izolate de riscul politicilor de la Beijing ce vizează sectorul tehnologiei.
CATL

Cu o capitalizare bursieră de 172 miliarde de dolar, compania a obținut anul trecut 3 miliarde de dolari printr-un plasament privat. CATL profită de creșterea prețului acțiunilor sale, care a urcat cu aproape 40% în acest an, pentru a tranzacționa la un profit uimitor de 80 de ori mai mare decât estimările, arată datele Eikon, conform Reuters.

CATL beneficiază de asemenea de pe urma noilor reglementări privind finanțarea directă: companiile pot face acum plasamente echivalente cu 30% din capitalizarea lor bursieră.

Compania furnizează baterii pentru diverși producători auto, de la Volkswagen la Geely Automobile. Analiștii de la Bernstein estimează că cererea globală pentru baterii mari va crește de la 166 la 933 gigawați/oră până în 2025. Până atunci, capacitate de producție anuală a CATL va crește de aproape cinci ori, depășind 400 GWh, conform previziunilor S&P.

Rivalul său sud-coreean LG Chem și competitorul japonez Panasonic domină piețele din afara Chinei, potrivit cercetărilor SNE, dar CATL are cea mai mare cotă de piață în acest an, 31%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii