FacebookTwitterLinkedIn

În baza acordului de finanțare, CVI a subscris pe deplin o emisiune de obligațiuni corporative, resurse care vor fi folosite pentru investiții, astfel încât AAlyex să se dezvolte accelerat în următorii ani.

Anul trecut, grupul AAlyex a obținut o cifră de afaceri de peste 127 de milioane de euro.

Noua finanțare provine din fonduri de investiții, sub managementul partenerului financiar CVI Dom Maklerski din Polonia.

Această tranzacție marchează un pas decisiv în istoria Grupului AAlyex, pemițânu-ne să intrăm într-o nouă etapă de creștere, care va face posibilă realizarea viziunii strategice de a ne poziționa ca un producător integrat vertical, lider regional, nu doar național, pe piața produselor de carne de pui”, au declarat reprezentanții Grupului AAlyex.

Partenerii financiari ai grupului au fost CVI Dom Maklerski, BAC, Wolf Theiss și RM.

CVI, o companie de investiții în obligațiuni private din Polonia, a investit 32 de milioane de euro, în România, în 2017, în două companii din imobiliare. În 2018, dorește să-și extindă expunerea

Aceasta este cea de-a treia tranzacție a CVI în România. CVI, companie de investiții în obligațiuni private (private debt investor) din Polonia, unul dintre cei mai mari investitori din regiunea Europei Centrale și de Est și una dintre cele mai mari instituții europene care investesc în obligațiuni corporative, a încheiat 2017, cu două tranzacții derulate în România.

În iulie 2017, Impact, companie listată la Bursa de Valori București, a emis 120 de obligațiuni la purtător de Seria A, cu o valoare nominală totală de 12 milioane de euro. Oferta a fost subscrisă în întregime de către CVI.

O companie din Polonia a achiziționat obligațiuni în valoare de 20 de milioane de euro de la dezvoltatorul One United Properties

A doua investiție a fost realizată în noiembrie 2017 către dezvoltatorul imobiliar, One United Properties. În timpul plasamentului privat, CVI a subscris în întregime oferta de obligațiuni în valoare totală de 20 milioane euro, cu scadența la patru ani.

Piața românească va juca un rol important în strategia de investiții a CVI în acest an, au anunțat reprezentanții companiei. FMCG-ul, industria și sectorul imobiliar se numără printre sectoarele și domeniile de interes pentru CVI în România, anul acesta.