Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt obține 2,2 miliarde de dolari din vânzarea unei divizii din China

Reckitt Benckiser este cel mai mare producător mondial de produse de curățat, printre mărcile firmei numărându-se Cillit Bang, Calgon și Vanish. Produsele companiei, înființată în anul 1814, se comercializează în peste 180 de țări.
Milan,,Italy,-,November,1,,2017:,Reckitt,Benckiser,Group,Logo

Producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser Group Plc a anunțat vânzarea diviziei de preparate pentru sugari și copii din China firmei de investiții Primavera Capital Group. Valoarea tranzacției este estimată la 2,2 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Reckitt se așteaptă să înregistreze o pierdere netă de 2,5 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de dolari) în urma vânzării, în principal din cauza reevaluării fondului comercial și a activelor necorporale.

Tranzacția încheie astfel revizuirea strategică a diviziei de preparate pentru sugari și copii din China lansată de Reckitt în februarie, în urma scăderii vânzărilor, pe fondul concurenței intense a brandurilor locale și a încetinirii ratei natalității în statul asiatic.

Divizia Reckitt din China reprezintă 6% din vânzările grupului, care au urcat cu 11,8% anul trecut, la aproape 14 miliarde de lire sterline (19,82 miliarde de dolari).

Sâmbătă, Reckitt a declarat că acordul include vânzarea uzinelor sale de producție de la Nijmegen din Olanda și Guangzhou, China și o licență perpetuă și exclusivă fără redevențe a mărcilor Mead Johnson și Enfa din China.

Tranzacția ar urma să se finalizeze în semestrul doi din 2021, a anunțat Reckitt.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii