FacebookTwitterLinkedIn

„Creșterea din aceste luni vine pe fondul investițiilor de peste 2 milioane de euro implementate pe parcursul acestui an. Am urmărit atât modernizarea capacității de producție, dar și extinderea rețelei de distribuție a apei noastre de izvor. Încă din primele luni ale acestui am lucrat pentru mărirea capacității de producție în vederea eficientizării ei, dar și pentru pentru reducerea amprentei de mediu prin reducerea cantității de plastic folosit pentru fabricarea ambalajelor. Ne-am confruntat cu  o creștere importantă la prețul ambalajelor determinată de evoluția prețului petrolului la nivel mondial. ”, a declarat Daciana Siderache, directorul general al companiei.

Apa de izvor îmbuteliată de Calipso a ajuns la consumator prin intermediul magazinelor tradiționale și preponderent în magazinele din comerțul modern.

„Vara, cantitatea de apă consumată este extrem de importantă, însă nu trebuie să uităm nici de calitatea acesteia, să ne informăm și să citim eticheta înainte de a achizitiona un brand sau altul. Cele mai importante aspecte pe care trebuie să le avem în vedere la citirea etichetei sunt reziduul fix și cantitatea de nitriți din apă, dar și Ph-ul acesteia. Potrivit reglementărilor în vigoare la noi în țară, o apă minerală este optimă pentru consumul zilnic dacă reziduul fix este mai mic de 500 mg la litru, iar Ph-ul trebuie să fie cât mai apropiat de Ph-ul corpului uman”, explică Daciana Siderache.

Compania  Calipso a fost înființată în anul 1991, având acum peste 150 de angajați, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 50 de milioane de lei. Calipso este producător și îmbuteliator de apă de izvor plată și carbogazoasa, băuturi răcoritoare și apă aromatizată. Noua unitate de producție cu o capacitate de producție de peste 1.000.000 litri/zi, a fost pusă în funcțiune din 2010 și este situată in județul Ilfov, pe o suprafață de 40.000 mp.