Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Bunuri de consum |
|

Producătorii europeni vor încorpora 30% material reciclat în ambalajele de plastic

Producătorii europeni se declară „favorabili propunerii Comisiei Europene cu privire la introducerea obligației de a încorpora materie reciclată în ambalajele de plastic și cer o cotă de 30% până în 2030”.
Automatic,Packing,Machine,With,Plastic,Bag,And,Paper,Box,,High

„Salutăm revizuirea Directivei 94/62/CE privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, legislația europeană cheie pentru tranziția sectorului plasticului spre o economie circulară”, a anunțat într-un comunicat Asociația Europeană a Producătorilor de Plastic, care reunește aproximativ o sută de producători care împreună generează peste 90% din toți polimerii din Europa, notează AFP.

Potrivit membrilor asociației, acest angajament se bazează pe dezvoltarea procedurilor de reciclare chimică a plasticului, în care companiile europene intenționează să investească „7,2 miliarde de euro până în 2030” în noi tehnologii și instalații care să permită producția a 3,4 milioane de tone de plastic pe an provenit din reciclare chimică.

„Nu putem face singuri toate acestea, avem nevoie de eforturi concentrate cu instituțiile europene și întregul lanț de valoare pentru a atinge acest obiectiv”, a avertizat directorul general de la PlasticsEurope, Virginia Jansses, care a punctat că este necesar să existe în acest sens un cadru politic european armonizat care să ofere vizibilitate și să stimuleze investițiile în infrastructurile și tehnologiile de colectare, triere și reciclare, inclusiv chimică.

Anul trecut, din cauza crizei sanitare, producția mondială de plastic a scăzut cu 0,3% comparativ cu 2019, aceasta fiind a treia scădere mondială înregistrată de la debutul erei industriale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii