Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Producător român de chifle, preluat de un grup internațional de panificație de top

Compania românească Frozen Bakery Products SA, o firmă de panificație care produce chifle pentru hamburgeri în București, trece de la mare la mai mare după ce a fost achiziționată de un grup internațional de produse de panificație.
hamburgers

Compania românească Frozen Bakery Products SA, o firmă de panificație care produce chifle pentru hamburgeri în București, trece de la mare la mai mare după ce a fost achiziționată de un grup internațional de produse de panificație. Este vorba despre compania Lantmännen Unibakeifra, iar cifra tranzacției rămâne confidențială, informează un comunicat de presă.

Frozen Bakery Products SA, în prezent deținută de Grupul GoodMills din Austria, are un număr de 80 de angajați. Achiziția susține strategia de creștere a grupului Lantmännen Unibake în vederea consolidării activității de panificație în regiunea Europei Centrale.

Piața pe care compania românească își vinde produsele este formată din România și din țările învecinate precum Bulgaria, Serbia și Grecia.

“Obiectivul nostru este de a dezvolta Frozen Bakery Products SA pentru a deveni platforma din această regiune pentru sortimentul larg de produse al grupului Unibake deoarece preconizăm o creștere continuă a pieței în România și în țările din apropierea sa”, a declarat Werner Devinck, CEO al Lantmännen Unibake.

Lantmännen Unibake este un grup internațional de panificație de prim rang, cu expertiză în produse de panificație congelate și proaspete pentru prestatorii de servicii alimentare și retail. Compania operează 36 de brutării moderne în întreaga lume și are sediul central în Danemarca. Lantmännen Unibake are o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro și 6.000 de angajați în peste 20 de țări.

Grupul GoodMills are sediul în Viena și conduce șapte organizații din tot atâtea țări deținând în total 25 de mori. Cu aproape 3 milioane de tone de grâu prelucrat și o cifră de afaceri în jur de 850 de milioane de euro, este cea mai mare companie de morărit din Europa și unul dintre primii 4 jucători la nivel mondial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii