Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Procurorul general al Republicii Moldova a fost reținut pentru 72 de ore

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut, marți seara, chiar în sediul procuraturii pentru 72 de ore pentru o serie de acuzații legate în principal de un dosar de spălare de bani, informează Rador.
republica moldova

Alexandr Stoianoglo, care se află de mai mult timp într-o dispută politică cu autoritățile de la Chișinău, afirmă că acuzațiile care i se aduc ar fi instrumentate politic.

Alexandr Stoianoglo este acuzat că a facilitat eliberarea din închisoare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și achitarea acestuia în dosarul privind furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar al Republicii Moldova. Totodată, lui Platon nu i s-a interzis să părăsească teritoriul țării, deși este cercetat și pentru alte infracțiuni, astfel încât acesta a putut să plece, notează corespondentul Radio Chișinău.

Veaceslav Platon este considerat a fi unul dintre cei care au pus la punct așa-numitul „laundromat” prin care în Republica Moldova au fost spălate zeci de miliarde de dolari din Federația Rusă. Pe numele lui Alexandr Stoianoglo a fost inițiată urmărirea penală pentru mai multe capete de acuzare, între care pentru abuz în serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii