Cautare
, Contributor

Auto |
|

Procurorii germani au pus sub acuzare 15 directori ai grupului Volkswagen şi ai unui furnizor

Procurorii germani au pus sub acuzare 15 persoane, în urma anchetei penale din scandalul emisiilor diesel din 2015.  
Volkswagen

Procurorii germani au pus sub acuzare 15 directori ai grupului Volkswagen şi ai unui furnizor auto, în scandalul emisiilor diesel din 2015, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al procuraturii, potrivit Reuters.

În 2015, peste 9 milioane de vehicule ale mărcilor VW, Audi, Seat şi Skoda au fost vândute consumatorilor cu un dispozitiv care a contribuit la eludarea testelor de mediu ale motoarelor diesel.

Suspecţii sunt acuzaţi că au ajutat şi au incitat la fraudă și evaziune fiscală, certificare falsă indirectă și promovare ilegală, a declarat Klaus Ziehe, de la parchetul din oraşul Braunschweig din nordul Germaniei. Directorii sunt acuzaţi că au adus maşini pe piaţă într-o condiţie care nu era aprobată oficial, a adăugat Ziehe.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că ancheta penală împotriva companiei a fost abandonată în 2018. Atunci, compania a plătit o amendă, deci nu este implicată în procesul împotriva suspecţilor individuali. “În acest context, nu comentăm celelalte acuzaţii care au ieşit la iveală …”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Volkswagen a declarat luna trecută că va cere despăgubiri de la fostul său CEO Martin Winterkorn şi fostul şef al Audi Rupert Stadler.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii