Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Procurorii din Coreea de Sud cer arestarea lui Jay Y Lee, vicepreședintele Samsung

Procurorii care investighează cel mai mare scandal de corupție din Coreea de Sud, care a generat cea mai mare criză politică din ultimele decenii, au cerut arestarea vicepreședintelui Samsung, Jay Y Lee, pentru luare de mită, potrivit The Guardian.  
 aboneaza-te
samsung.jpg
 aboneaza-te
Vice-președintele Samsung Group  47 DE ANI  Seul, Coreea de Sud
Vice-președintele Samsung Group
Seul, Coreea de Sud

Procurorii susțin că Jay Y Lee ar fi oferit 36 de milioane de doari mită lui Choi Soon-sil, un prieten al fostei președinte a Coreei de Sud, Park Geun, care a fost destituită din funcție, în schimbul unor favoruri comerciale.

„În luarea deciziei de solicitare a mandatului de arestare, Biroul Procurorului Special a stabilit că deși condițiile economice ale țării sunt importante, justiția are prioritate”, a declarat Lee Kyu-chul, purtătorul de cuvând al instituției.

Implicarea liderului, care face parte din a treia generație a familiei care conduce conglomeratul Samsung – cea mai mare afacere de familie din Coreea de Sud, survine la câteva zile după ce fosta președintă, Park Geun, a negat orice vină asupra acuzațiilor potrivit cărora Choi ar fi primit în mod fraudulos zeci de milioane de euro de la companii sud-coreene, inclusiv Samsung.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii