Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Procurorii DIICOT refac ancheta în dosarul Romgaz – Interagro

Procurorii DIICOT refac ancheta în dosarul Romgaz - Interagro, în care sunt cercetaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul ministru Adriean Videanu,  procurorul ierarhic superior infirmând rechizitoriul din dosar, potrivit MEDIAFAX.
 aboneaza-te
DIICOT

În dosar, omul de afaceri Ioan Niculae este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, sustragere de sub sechestru şi spălare de bani.

În cazul lui Adriean Videanu, ministru al Economiei în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, DIICOT a obţinut aviz pentru începerea urmăririi penale de la preşedintele României pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

În același dosar procurorii DIICOT au cerut un aviz de la Senat de începere a urmăririi penale și pentru Varujan Vosganian care în decembrie 2006-decembrie 2008 ar fi săvârșit infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare. Senatul a votat negativ începerea urmăririi penale.

Din referatul procurorilor reiese că cei doi foşti miniştri au avut drept scop sprijinirea intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către omul de afaceri Ioan Niculae şi au utilizat SNGN Romgaz SA, unitate naţională de interes strategic, în interesul privat al firmei lui Niculae, Interagro SA și că au fost acordate discount-uri comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către Interagro, peste plafoanele practicate de SNGN Romgaz SA, precum şi gaze naturale exclusiv din producţia internă, fără a fi respectate dispoziţiilor legale

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii