FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Pro TV (CME), format din Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România și Acasă Gold, a livrat clienților publicitari un volum de audiență de 486.367 puncte de audiență pe targetul comercial (urban, 18 – 49 de ani).

Pe baza punctelor de audiență (Gross Rating Point – GRP’30), clienții publicitari cumpără timpi de reclame la televiziuni.

Bugetul de audiență realizat de grupul Pro TV (CME) reprezintă 32,1% din totalul audienței livrate de piața TV, în primele 9 luni ale acestui an. Cota de piață este mai mare cu 2,1 puncte procentuale față de cea din aceeași perioadă a anului trecut.

Intact Media Group, care deține Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia TV și ZU TV, a avut o cotă de piață de 27,6%, la nivelul anului trecut (28,4%). Televiziunile Intact au furnizat 416.956 GRP’30 target comercial.

Calculul cotelor de piață a publicității TV s-a făcut pe baza punctelor de audiență (GRP’30) furnizate de fiecare televiziune a unui grup.

În primele 9 luni ale acestui an, cele două grupuri concurente, Pro TV și Intact, au deținut împreună o cotă de 59,7% din piața publicității.

Kanal D, televiziune care evoluează pe piața autohtonă fără să facă parte dintr-un grup, a avut un market-share de 10,3%, cu 1,1 puncte procentuale mai mare decât în 2014.

Canalul de știri România TV a câștigat 0,7 puncte procentuale, iar Prima TV a pierdut 0,8 puncte față de anul trecut.

Și cota de piață a Televiziunii Române (TVR 1 și TVR 2) s-a micșorat (0,6 puncte procentuale), ajungând la 1,7%.

Cele trei canale de nișă ale Sony Pictures Television (AXN, AXN Black și AXN White) au livrat mai multă audiență decât televiziunile publice (TVR 1 și TVR 2).

Compania AMC Networks, care operează TV Paprika, Film Cafe și Minimax/A+, are o cotă de 0,8% pe piața publicității.

Citește: „Haideți în team building!”