Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

PRO TV a încheiat anul 2019 cu venituri în scădere cu 6,6% față de 2018

Compania CME, proprietarul Pro TV, a publicat ultimul raport anual pentru 2019 din istoria sa, în calitate de companie americană, fiind de așteptat ca până la jumătatea acestui an să fie finalizată vânzarea către fondul de investiții PPF și delistarea de la Bursa Nasdaq, informează Media Expres.
 aboneaza-te
CME.jpg

Pro TV a încheiat anul 2019 cu venituri de 188,5 milioane de dolari, în scădere cu 6,6% față de anul anterior, când a înregistrat 201,5 milioane de dolari. Performanța din România este cea mai slabă dintre toate televiziunile grupului, urmată de Bulgaria cu o scădere de 1,4% iar celelalte țări în care CME operează fiind în creștere (Cehia, Slovacia și Slovenia) cu procente între 1,1 și 1,5%, notează Media Expres.

Profitul Pro TV înainte de dobânzi, impozite, depreciere si amortizare (OIBDA) s-a ridicat la 87,7 milioane de dolari, în creștere cu 2,3% față de 2018. 

CME operează în cinci țări cu o populație totală de aproximativ 45 de milioane de locuitori, deținând 30 de televiziuni în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady și Ring), Cehia (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action și Nova Gold), România (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV International și PRO TV Chisinau), Slovacia (TV Markíza, Markíza International, Doma și Dajto) și Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto și Kino). CME este tranzacționată prin Nasdaq și Prague Stock Exchange cu simbolul “CETV”.

Fondul de investiții PPF cumpără CME, companie care va continua să existe dar cu un singur proprietar, prin intermediul companiilor TV Bidco B.V., înregistrată în Olanda, și TV Bermuda Ltd. din insulele Bermude, ambele companii fiind înființate special pentru această tranzacție în toamna anului trecut. După finalizarea tranzacției TV Bermuda Ltd. se va desființa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii