Cautare
, Contributor

Case Regale |
|

Prințesa Mako a Japoniei alege dragostea și renunță la statutul regal

În vârstă de 29 de ani, prințesa Mako, nepoata împăratului japonez Naruhito, se va căsători cu iubitul ei, care nu este de viță regală. Cei doi vor pleca apoi în Statele Unite.
Japan's emperor offers New Year greeting

 

O poveste de dragoste rebelă, supusă dezaprobării publice, cu scandaluri financiare, paparazzi și dezvăluri în tabloide, e ceva ieșit din comun pentru conservatoarea Japonie, țara unde onoarea e mai prețioasă decât viața.

Și totuși, ultimii trei ani au fost tulburi pentru monarhia japoneză, nevoită să învețe  să gestioneze o poveste de dragoste din seria „Edward și Wallis” sau „Harry și Meghan”. De altfel, prințesa Mako și logodnicul ei, Kei Komuro, cu care se va căsători pe 26 octombrie, sunt numiți „Harry și Meghan ai Japoniei” de o presă tabloidă locală ostilă. Deși i-a fost coleg de clasă în liceu, Kei Komuro nu îi este prințesei și „coleg” de clasă socială, de unde nemulțumirea crescândă cu care japonezii tradiționaliști îi privesc pe cei doi tineri.

Prințesa Mako (a doua din dreapta), împreună cu părinții și sora ei mai mică: prințul Akishino, prințesa Kiko și prințesa Kako.

 

Prințesa Mako este fiica cea mare a prințesei Kiko și a prințului Akishino, fratele mai tânăr al actualului împărat al Japoniei, Naruhito, și, cel mai probabil, viitorul moștenitor al tronului.

La început, totul părea să meargă bine pentru prințesă și iubitul ei, scrie revista Tatler, relația lor având o doză bine temperată de romantism și rebeliune: o prințesă tânără și frumoasă se îndrăgostește de un strălucit student la drept, pentru care este dispusă să renunțe la îndatoririle și beneficiile care îi revin ca descendentă a unei familii regale.

Cei doi plănuiau să se căsătorească încă din noiembrie 2018, dar au trebuit să amâne ceremonia după ce mama lui Komuro a fost implicată într-o dispută financiară legată de anumite sume de bani pe care aceasta le-ar fi primit de la un fost partener, și cu care ar fi plătit studiile fiului ei în America.

Komuro a revenit în Japonia săptămâna trecută, după ce și-a încheiat studiile la Universitatea Fordham și a obținut diploma de avocat. BBC scrie că pe aeroport îl așteptau 150 de ziariști și fotografi care s-au legat de părul lung, prins în coadă, al tânărului: „Într-o țară care ține atât de mult la aparențe, probabil că aceasta (coada de cal, n.r.) a fost doar o dovadă în plus că nu e potrivit pentru a fi soțul prințesei.”

Lăsând la o parte că aceia care au comentat nu au vrut probabil să vadă că noul look al lui Komuro aduce cu al unui samurai, Japonia se află în pragul unei nunți regale fără precedent. The Guardian notează că, alegând să părăsească instituția monarhiei, prințesa Mako renunță nu doar la titlu, ci și la dota de aproape un milion de dolari (bani publici, adunați din taxe) pe care casa regală o oferă membrilor familiei când aceștia se căsătoresc (cu cine trebuie).

Octombrie 2019: Prințesa Mako participă la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito.

 

Cuplul nu va avea parte de o ceremonie oficială, căsătoria urmând să aibă loc fără participarea împăratului Naruhito, unchiul miresei. Pur și simplu, mariajul va fi înregistrat la un oficiu guvernamental din Tokio înainte ca tinerii să plece la New York, unde Komuro va lucra ca avocat la una dintre firmele importante din domeniu.

Chiar dacă sunt un cuplu mult mai discret decât Harry și Meghan, relația celor doi va continua să țină trează atenția presei, chiar și dincolo de … Pacific, scrie BBC, care amintește că reporterii japonezi l-au urmărit pe Komuro pe străzile New York-ului înainte ca acesta să revină în Japonia, ceea ce este un spectacol rar și o postură incomodă pentru cea mai longevivă dinastie ereditară a lumii.

Foto Profimediaimages.ro

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii