Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Principesa Margareta şi Fundaţia Ducele de Edinburgh, în ajutorul tinerilor

ASRMargareta_a_Romaniei_Printul_Edward_Conte_de_Wessex.jpg
Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României este patronul programului The Duke of Edinburgh’s International Award în România care  a început o colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Nationale, şi John May, Chief Executive Officer al Fundaţiei Globale The Duke of Edinburgh’s International Award au semnat un parteneriat naţional.

The Duke of Edinburgh’s International Award, un program de dezvoltare personală prezent la nivel mondial vizează tinerii între 14 şi 24 de ani care, indiferent de mediul de provenienţă, sunt încurajaţi să desfăşoare activităţi de educaţie non-formală.

În cadrul programului, cu ajutorul unui lider adult, tinerii participanți își stabilesc obiectivele în 4 arii de dezvoltare: voluntariat (servicii în folosul comunității); activități fizice(prin care tinerii se pot dezvolta într-o arie sportivă sau dans); aptitudini, prin care tinerii învață o serie de deprinderi practice și sociale; expediție (planificarea, antrenarea și realizarea unei călătorii). Programul durează între 1 și 4 ani, în funcție de ruta aleasă. Toate programele trebuie finalizate de participanți până la împlinirea vârstei de 25 de ani.

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României este patronul programului The Duke of Edinburgh’s International Award în România, care a fost lansat oficial în România în cadrul Galei Regale din 24 iunie 2013, desfăşurată în prezenţa Alteţelor Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României, Principele Radu, Principele Nicolae, Contele de Wessex –  fiul Ducelui de Edinburgh – şi soţia sa.

„Cred că este necesar să ne concentrăm, pe lângă activităţile formale prevăzute în curricula şcolară, şi pe dezvoltarea, în şcoli şi universităţi, a programelor de educaţie non-formală, iar acest tip de program este foarte util pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14-24 ani”, a declarat Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei Naţionale. John May, Chief Executive Officer al Fundaţiei globale The Duke of Edinburgh’s International Award, a adăugat că „programul se axează pe dezvoltarea pasiunilor fiecăruia dintre tineri, folosind metode de educaţie non-formală. Cu cât reprezentanţii noştrii sunt prezenţi în mai multe ţări, cu atât gradul de acoperire va fi mai mare, iar numărul persoanelor care pot valorifica avantajele înscrierii în program creşte. În fiecare an, peste 1 milion de persoane beneficiază de acest program la nivel mondial”.

Parteneriatul este demarat în România după o perioadă-pilot de 3 ani. Programul The Duke of Edinburgh’s International Award a fost lansat în Marea Britanie în anul 1956 de către Prințul Philip, Duce de Edinburgh. În prezent, The Duke of Edinburgh's International Award este un program important de dezvoltare a tinerilor, care operează în peste 140 de țări și teritorii din întreaga lume. Peste 8 milioane de tineri au participat până în prezent în cadrul programului, iar alte milioane de persoane au beneficiat de avantajele oferite de Fundație la nivel internațional.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii