FacebookTwitterLinkedIn

Principalii indici de pe Wall Street au înregistrat luni maxime record la închidere sesiunilor de tranzacționare, chiar dacă varianta Omicron a COVID-19 a intensificat rata infectărilor în Statele Unite, potrivit Reuters.

Dow Jones Industrial Average (.DJI) a crescut cu 0,68%, S&P 500 (.SPX) a câștigat, în termeni procentuali, 0,64%, iar Nasdaq Composite (.IXIC) a crescut cu 1,2%.

Apple Inc (AAPL.O) a devenit luni prima companie care a atins o valoare bursieră de 3000 de miliarde de dolari, în timp ce Tesla Inc (TSLA.O), a crescut cu peste 13,5% după ce a raportat livrări trimestriale de mașini electrice peste cota anticipată..

Petrolul Brent a crescut cu 0,47%, până la aproape 79,35 dolari pe baril, bazându-se pe câștigurile de luni, care au fost susținute de oferta strânsă și speranța unei redresări suplimentare a cererii în 2022, în ciuda unei creșteri suplimentare așteptate a producției de către OPEC+. Țițeiul american a crescut cu 0,37%, până la 76,36 dolari pe baril.

Aurul spot a câștigat 0,18%, până la 1804 de dolari pe uncie (28-35 de grame).

Acțiunile din Sud-Estul Asiei și regiunea Asia-Pacific au fost  pe primul loc marți, după recordurile înregistrate de Wall Street în sesiunea de luni.

Indecele australian S&P/ASX 200 (simbol bursier .AXJO) a înregistrat o creștere cu 2,01%, iar indicele japonez Nikkei 225 ( simbol bursier .N225) a crescut cu 1,78%.

Indicele Hang Seng (.HSI) din Hong Kong, compus din 50 de companii, a scăzut în prima parte a zilei cu 0,36% după ce organul de supraveghere al securității cibernetice din China a anunțat reguli oficiale care vor consolida monitorizarea modului în care companiile sale își planifică listarea peste hotare. În cele din urmă, indicele a recuperat pierderile în sesiunea de după-amiază. Indicele Hang Seng TECH din Hong Kong (.HSTECH), care este constituit din 30 de companii care opereză în sectorul tehnologic, a pierdut 1,44%.