Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Imobiliare |
|

Prin programul „Noua Casă” s-au acordat 1.400 de credite în valoare de 154 de milioane de lei

Valoarea creditelor acordate prin programul „Noua Casă", la o lună de la lansare, se ridică la 154 de milioane de lei, a declarat, marţi, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Dumitru Nancu, informează Agerpres.
Noua casa prima casa shutterstock_405587602

Dumitru Nancu: „O măsură care şi-a dovedit rolul anticiclic în economie este programul “Prima Casă”, care a început în 2009. Acum s-a transformat, în funcţie şi de nevoile cetăţenilor, dar şi pe baza studiilor făcute de Guvern, în “Noua Casă”. Din anul 2009 şi până în prezent 300.000 de români şi-au achiziţionat o locuinţă prin programul “Prima Casă”, respectiv “Noua Casă”. De la 18 septembrie (2020, n.r.) până în prezent s-au acordat prin “Noua Casă” 1.400 de credite în valoare de 154 milioane de lei, ceea ce într-o lună de zile spunem noi că este foarte mult”, conform Agerpres.

Şeful FNGCIMM a menţionat, totodată, că metoda Guvernului de a acorda garanţii are un rol multiplicator în economie, iar industria de profil se poate dezvolta pe orizontală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii