Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Prin ce se deosebesc hainele din materiale naturale de cele din materiale sintetice?

 

Haine care arată bine! Este un lucru pe care îl dorim cu toții, astfel încât cei din jur să aprecieze eforturile pe care le facem, din punct de vedere vestimentar. Dar de multe ori, o piesă din garderobă cu un look surprinzător poate fi realizată din materiale ce pot dezamăgi. 

 

Iar această afirmație poate fi asociată cu ușurință hainelor realizate din materiale sintetice, comparativ cu obiectele vestimentare din materiale naturale. Diferențele dintre aceste două categorii de produse sunt cât se poate de evidente și ating topicuri precum: prețul, confortul, durabilitatea și reacția pielii la contactul cu acestea. 

Materialele: Criteriu important în alegerea hainelor

Chiar dacă unele criterii, precum prețul sau aspectul, pot fi prioritare pentru noi, atunci când mergem la shopping, calitatea materialelor reprezintă un aspect pe care trebuie să îl tratăm cu foarte multă seriozitate, mai ales când alegem haine pentru bebeluși și copii. 

 

În cazul celor mici, indiferent de hăinuțele pe care le alegem pentru garderoba lor – trusouri de bebeluși, paltoane pentru fete, salopete pentru băieți, costumașe etc – pielea lor sensibilă implică o atenție deosebită la materialele alese. Însă nici în cazul adulților, situația nu este foarte diferită. 

Haine din materiale sintetice sau naturale?

De cele mai multe ori, hainele sintetice pot fi tratate cu substanțe chimice, cu rolul de a preveni șifonarea acestora. Astfel, nu va mai fi nevoie de calcarea lor, însă în cazul în care textilele respective intră în contact cu pielea, există riscul ca substanțele respective să pătrundă în piele. 

 

Alege pe cât de mult posibil haine din țesături naturale, precum bumbacul sau ia, ce permit pielii să respire, cu toate că întreținerea lor este mult mai greu de realizat. Prețul este unul pe măsura calității oferite, însă avantajul de a îmbrăca un material natural capătă o mulțime de forme: prestigiu, calitate, confort, siguranța pielii la contactul acesteia cu haina. 

Materiale bune și materiale de calitate îndoielnică

Iată care sunt materialele bune pe care trebuie să le ai în vedere: 

Bumbacul 

Bumbacul este printre cele mai folosite materiale pentru fabricarea de îmbrăcăminte, fiind cultivat și folosit de mii de ani. Fiind un material natural, este normal ca anumite trăsături să nu fie tocmai “perfecte”, în comparație cu materialele sintetice. 

 

Dintre toate tipurile de bumbac, ce mai bun este bumbacul organic. Consultă etichetă produsului, pentru a descoperi una dintre următoarele certificări: 

 

– GOTS (Global OrganicTextile Standard

– OE100 

– Soil Association

– OE Blended

Inul 

Inul este un material ce absoarbe excelent umezeală, asigurând în același timp o circulație foarte bună a aerului, prin asigurarea unei distanțe dintre piele și acest material. De aceea, hainele din in sunt recomandate în special pentru zilele călduroase de vară. 

Lana 

Iată un material care a trecut cu brio testul timpului. Lâna are proprietăți izolatoare foarte bune, de aceea, este un material preferat pentru realizarea celor mai călduroase haine de iarnă. 

 

Mai mult decât atât, lâna menține constantă temperatura corpului, fiind totodată un material hipoalergenic, ideal pentru persoanele cu pielea sensibilă la contactul cu anumite țesături.  

 

Materiale de care să te ferești pe cât de mult posibil

Acril 

Chiar dacă afară sunt înregistrate temperaturi scăzute, hainele realizate din acril pot cauza transpirație excesivă. Având aceleași proprietăți termice pe care le are și lână, acrilul se deosebește de materialul despre care am discutat anterior prin faptul că nu permite pielii să respire. 

Poliester

Este unul dintre cele mai populare materiale din industria textilă, datorită faptului că asigură rezistență foarte bună la șifonare sau rupere. Mai mult decât atât, poliesterul este un material mult mai accesibil, comparativ cu altele din această listă. 

 

Obținut prin tehnici industriale, pe bază de alcool și diverși acizi, este foarte asemănător cu plasticul. Se tratează cu numeroase substanțe chimice, care pot reprezenta un pericol atât pentru copii, cât și pentru persoanele adulte. La fel ca acrilul, poliesterul nu permite pielii să respire în mod corespunzător. 

 

Acum că știi care sunt cele mai bune materiale pe care le poți achiziționa pentru hainele tale, atunci când ești la cumpărături, alege să iei țesături ce permit pielii să respire, oferă un confort termic ideal, indiferent de vreme și nu afectează sănătatea. 

 

Într-adevăr, prețul de achiziție pe care îl poți plăti, pentru articole vestimentare din bumbac, lână sau in, este mai mare decât prețurilor asociate pieselor din acril sau poliester. Costul vine, însă cu un nivel al calității ridicat, așadar, te sfătuim să alegi inspirat, nu doar pe baza prețului afișat pe etichetă. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii