Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Imobiliare |
|

Primul sistem ecorezidențial din România, dezvoltat în jurul unui hotel

Casa_Vlasia.jpg
Ansamblul rezidențial de 200 de case va fi integrat pe domeniul care cuprinde ferma și hanul, iar investiţia în întregul ansamblu se ridică la 35 de milioane de euro.

Miliardarul Valentin Bițoiu a anunţat că în 2014 va începe dezvoltarea unui proiect rezidenţial în jurul Casei Vlăsia, hotelul şi ferma deschise la începutul acestui an la liziera Pădurii Snagov. Acesta va fi primul sistem ecorezidențial din România, iar prima etapă a dezvoltării acestuia va presupune o investiție de aproximativ 20 de milioane de euro.  Valentin Bițoiu ocupă locul 135 în Topul Forbes 500, în care a revenit de anul acesta, cu o avere de 29 de milioane de euro.

Vezi aici care sunt cele mai verzi clădiri din țară

Proiectul dezvoltat de omul de afaceri cuprinde în acest moment o fermă ecologică și  un han de 35 de camere, şi a totalizat investiții de 15 milioane de euro. Casa Vlăsia este primul ansamblu din România de acest nivel care oferă produse din propriile grădini de legume și din livezi, precum şi vin produs din propria viță de vie.  De asemenea, ea funcţionează autonom, cenuşa şi deşeurile de la mini-ferma de animale asigurând îngrăşămintele pentru agricultură. A fost creat şi un lac artificial pentru a asigura irigarea domeniului și mediul favorabil pentru animalele de la fermă, iar pentru încălzire este folosită biomasă nepoluantă, cu pierderi reduse de căldură.

În 2014 va începe construcţia a 11 case pe domeniu, o primă etapă din planul care cuprinde 200 de case. Acestea vor fi dotate cu un POS electronic prin care viitorii proprietari vor putea comanda produse din fermă (lapte, ouă, legume etc.).

Mai multe despre acest proiect,  în următorul număr al revistei Forbes Romania.

Citiţi mai multe despre agricultura românească în numărul special al Forbes România, Cele 7 dileme ale agriculturii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii