FacebookTwitterLinkedIn

Francois Bloch, directorul general al BRD Groupe Societe Generale: „Bazându-se pe activitatea comercială dinamică, BRD a obţinut în prima jumătate a anului o performanţă financiară solidă. Venitul net bancar a crescut, în pofida tendinţei descendente continue a ratelor de dobândă de piaţă. Costurile au fost strict controlate, în timp ce investiţiile noastre strategice au fost menţinute. Efectele cumulate ale revenirii economice şi ale recuperărilor consistente din portofoliul neperformant s-au tradus prin reluări nete ale costului riscului. BRD rămâne un partener solid şi de încredere pentru clienţii săi şi un actor angajat al economiei româneşti”, conform Agerpres.

Creditele nou acordate persoanelor fizice au crescut cu 58% în dinamică anuală, atât pe segmentul creditelor imobiliare (+52%), cât şi pe cel al creditelor de consum (+61%), înregistrând, de asemenea, o creştere de două cifre comparativ cu nivelul din 2019.

Creditarea companiilor a înregistrat o creştere de 24% în dinamică anuală, creşterea importantă pe segmentul IMM, de 37%, fiind susţinută de programele cu garanţie de stat, cu credite aprobate în valoare de 700 milioane lei în cadrul programului IMM Invest, în doar 2 luni de la relansarea acestuia.