Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Analize |
|

Primul raport adoptat de C.E. despre impactul schimbărilor demografice în UE

Comisia Europeană a adoptat primul său raport de până acum privind impactul schimbărilor demografice. Raportul marchează lansarea lucrărilor Comisiei în acest domeniu și constituie baza viitoarei Cărți verzi privind îmbătrânirea populației.
schimbari demografice raport ue

Raportul prezintă tendințele demografice pe termen lung din regiunile Europei: speranță de viață mai mare, rate mai scăzute ale natalității, societăți în curs de îmbătrânire, gospodării de dimensiuni mai reduse și creșterea urbanizării. Toate acestea au impact asupra ocupării forței de muncă, asupra sănătății și îngrijirii pe termen lung în diferite părți ale Europei.

El indică, de asemenea, scăderea ponderii Europei la nivelul populației mondiale, care se preconizează că va reprezenta mai puțin de 4% din populația lumii până în 2070.
Totodată, documentul evidențiază legăturile dintre structurile demografice, impactul crizei și capacitatea de redresare în urma acesteia.

Raportul marchează lansarea lucrărilor Comisiei în acest domeniu și va contribui la identificarea modalităților în care persoanele, regiunile și comunitățile cele mai afectate pot fi sprijinite cel mai bine. Documentul va constitui de altfel baza viitoarei Cărți verzi privind îmbătrânirea populației și viziunea pe termen lung pentru zonele rurale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii