Cautare
, Forbes Staff

Lideri |
|

Primul restaurant Pizza Hut din România se redeschide

Pizza Hut Dorobanți se redeschide într-un spațiu complet renovat, cu un design urban, industrial si modern.
Redeschidere PH_Dorobanti_1

Lucian Vlad reușea să aducă franciza Pizza Hut în România și deschidea în 1994 primul restaurant, în zona Dorobanți din Capitală.

Antreprenorul a încercat pe rând, cu McDonald’s, Pizza Hut și KFC, dar s-a lovit de refuzul acestora, deoarece era mult prea devreme pentru o țară abia ieșită din bezna comunismului. „Sunt zeci de mii de francize. Cu KFC am încercat, dar au zis că e prea devreme, și Pizza Hut a zis că e devreme. Într-adevăr, țara nu era pregătită pentru așa ceva, dar am insistat cu Pizza Hut și am reușit să-i conving să vină. Am negociat câteva luni și, până la urmă, au acceptat să semneze cu noi pentru o unitate.

Suma investită în primul restaurant din Dorobanți a fost de 1,2 milioane de dolari, o sumă uriașă, dacă ne gândim că era vorba despre o investiție de mare risc. „Ca să înțelegeți mai bine ce vremuri erau, și de ce a fost atât de mare investiția, este de ajuns să vă gândiți că, atunci, în România, nu existau plăci de gips-carton, deci a trebuit să aducem aproape totul din afara țării“. Dar succesul nu a întârziat să apară: în primele luni, cozile se întindeau de la intrare și până în piața Romană, iar Lucian Vlad spune că erau aproape oricând pe parcursul zilei între 20 și 50 de oameni la coadă.

Citește povestea celui mai mare operator de francize din România, spusă, în premieră, chiar de omul care a construit acest imperiu.

“Modernizarea Pizza Hut Dorobanți a fost un pas natural în evoluția unui restaurant cu o istorie impresionantă, de peste 20 de ani. Am ales un design urban, industrial și fresh, în care toți clienții noștri să se simtă confortabil, care să le ilustreze personalitatea, preferințele și stilul de viață. De asemenea, am pregătit noutăți și la nivel de meniu, pentru că, cei care ne trec pragul au gusturi diferite și așteptări pe măsură, iar noi ne dorim să le satisfacem întotdeauna cerințele. Sunt convinsă că relansarea Pizza Hut Dorobanți va fi bine primită și că restaurantul va deveni în scurt timp prima opțiune atunci când vine vorba despre locurile preferate pentru ieșirile în oraș cu prietenii.”, declară Monica Eftimie, Chief Marketing Officer Pizza Hut România.

Noul meniul va include și preparate dezvoltate cu ajutorul lui Chef Nico Lontras.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii