FacebookTwitterLinkedIn

Loredana Caradimu, Strategic Planning & Business Development Director Ogilvy&Mather România , a declarat: „Ideea acestui proiect a prins contur în momentul în care am văzut rezultatele celor mai recente studii de piață care confirmau un nivel foarte scăzut al gradului de fericire în rândul românilor. Bursa de fericire a fost practic soluția pe care am găsit-o la această problemă, prin care ne-am propus să oferim mai multă fericire românilor generoși, care fac fapte bune pentru cei care au cu adevărat nevoie, în cazul nostru bolnavii de cancer. Acum, la trei luni de la listare, ne bucurăm de rezultatul pe care l-am obținut: 1 milion de euro investiţi în fericire. În continuare, ne bazăm pe fericirea venită din dividende şi mergem mai departe cu campania pentru a ridica și mai mult indicatorul fericirii în rândul românilor”.

Deschisă la finalul lunii noiembrie 2013, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Banca Naţională a României, prin implicarea mass-media și a unor personalități publice renumite în domeniul economic, artistic și cultural, „Bursa de Fericire” are până în prezent 3.000 de acţionari, atât din rândul companiilor, cât și din rândul persoanelor fizice, și peste 400.000 de acţiuni vândute. Prin campania de comunicare, „Bursa de Fericire” a atins aproximativ 4 milioane de oameni din întreaga țară.

„Ne bucurăm foarte mult că am reuşit împreună cu Ogilvy&Mather România, având ca partener media PRO TV, alături de susținerea celor peste 3.000 de acţionari care au investit în «Bursa de fericire» până în prezent, să facem paşi mici, dar importanți, în direcţia dotării spitalelor oncologice din România. Vom direcționa fondurile strânse în dotarea principalelor centre onco-hematologie din țară cu camere sterile și crerea condițiilor necesare pentru ca fiecare bolnav de cancer să aibă acces la condiții moderne de tratament și diagnosticare,” a declarat Carmen Uscatu, preşedinte al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Mai mult, pentru a celebra fericirea, în luna martie și în special de Ziua Internațională a fericirii, în data de 20 martie, Bursa de Fericire face un apel către toți oamenii generoși să facă fapte bune care să aducă în final un zâmbet pe faţa unei alte persoane. Momentul de bucurie poate fi imortalizat și publicat pe o rețea socială folosind hash tag-ul #bursadefericire, alături de povestea gestului. În final, pot fi nominalizați alți trei prieteni să facă același gest în următoarele 24 de ore pentru a aduce și mai multet zâmbete. Lanţul online numără peste 670 de zâmbete până în prezent.

Până la data de 25 mai 2014, oricine poate deveni acționar la Bursa de Fericire, fară niciun cost, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit dat deja statului în 2013.