Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Primul hotel ibis Styles din Bucureşti vine cu un design inovator

Primul hotel ibis Styles din Capitală a fot deschis în zona de nord a Capitalei, pe bulevardul Aviaţiei. Este al doilea din ţără, după cel din Arad. ibis Styles Bucharest Erbas este operat de grupul polonez Orbis, partener AccorHotels şi a fost renovat de către compania locală Construcţii Erbşu.
ibis Styles Bucharest Erbas_6

Schelele metalice atârnate deasupra recepției, stâlpii cu imitații de cofraje din lemn din hol, umbra schelelor de pe podea, armăturile, accesoriile și mobilierul minimalist din cele 80 de camere sunt câteva dintre elementele simbolice și decorative care conturează motivul primar al designului hotelului – un șantier de construcții, în stil pop-art. Ideea îi aparţine omului de afaceri Cristian Erbaşu, CEO Construcţii Erbaşu şi proprietar al hotelului ibis Styles Bucharest Erbas.

“Investiţia în redeschiderea hotelului s-a ridicat la 4 milioane de euro. Procesul de renovare a durat aproximativ 18 luni şi a cuprins întreaga clădire, inclusiv sistemul electric şi instalaţiile. Practic, din vechiul hotel a rămas doar structura, care a fost consolidată”, explică Cristian Erbaşu.
Hotelul este condus de Felicia Dincă, un manager cu o experienţă de peste 15 ani în cadrul grupului hotelier Accor.
“Localizarea noastră strategică în centrul zonei de afaceri din nordul Bucureștiului ne plasează într-o poziție excelentă pentru a răspunde nevoilor de cazare ale segmentului corporativ. Totuși, personalitatea prietenoasă a brandului ibis Styles și conexiunea excelentă cu principalele atracții ale orașului ne califică şi ca destinație de agrement și de familie. Suntem încrezători că ibis Styles Bucharest Erbas va fi primit cu căldură pe piața hotelieră din București și țintim să atingem o rată de ocupare peste media capitalei în primul nostru an de funcționare”, declară Felicia Dincă, Director General al ibis Styles Bucharest Erbas.
ibis Styles Bucharest Erbas este operat de Orbis Hotel Group, partener strategic al AccorHotels – lider mondial în domeniul turismului și al stilului de viață din Europa de Est – și licențiator unic pentru toate mărcile AccorHotels din regiune, împreună cu partenerul său local și investitorul, Construcții Erbașu S.A., în cadrul unui acord de management.
“De domeniul hotelier ne leagă o tradiție de peste 20 de ani iar hotelul pe care l-am redeschis în vara acesta sub brandul ibis Styles este o moștenire pe care o ducem cu mândrie mai departe. Îmbinând expertiza companiei noastre în construcții și instalații cu know-how-ul și pasiunea pentru ospitalitate ale echipei Orbis și AccorHotels, suntem convinși că am adus pe piața din București un produs inovator, care se adresează în aceeași măsură oaspeților de business cât și celor de leisure,” completează Cristian Erbaşu.

“Vedem un potențial deosebit în România, care este o piață-cheie pentru Orbis în regiunea Europei de Sud-Est și de aceea ne extindem în mod dinamic rețeaua de hoteluri din această țară sub mărcile AccorHotels. Ibis Styles este un brand relativ nou pe piața locală, cu două unități deschise până în prezent și încă două în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, având în vedere versatilitatea ridicată a mărcii, ne așteptăm să vedem mai multe deschideri de hoteluri pe termen mediu, în special sub forma unor contracte de management și de franciză”, a declarat Emeline Sýkora-Wintrebert, Director General al grupului Orbis pentru Europa de Sud-Est.

În cazul acestui hotel, provocarea pentru constructor, designer şi operator a fost să combine două idei diferite: ideea de bucurie, tinerețe, umor de calitate și creativitate cu aceea a unui șantier de construcții, care are un caracter dinamic, efervescent, activ și este în continuă schimbare.
“Am urmărit să declanșăm emoții pozitive concentrându-ne pe frumusețea neașteptată a unui șantier de construcții, de la care am preluat elemetele care au îmbogățit proiectul prin asocieri inedite de forme și texturi. Prin culorile saturate, materialele și contururile îndrăznețe, am reprezentat diferite elemente de construcție, dezvăluind o lume modernă și plină de optimism. Tema a fost unică și ne-a stârnit entuziasmul, iar designul și-a atins armonios forma finală, prin transpunerea tuturor detaliilor, a mobilierului interior și a finisajelor în ceea ce am numit ,” explică Alexandra Cosma, architect la studioul DA-AC, care a semnat conceptul de design interior al hotelului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii